Sebastian Horsley komt er niet in 

Rechtschapen Amerika

Weigert zelfverklaarde dandy de toegang tot haar paradijs.

Gelezen: Der Spiegel

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat weet een ieder. Bijvoorbeeld: de toegang tot God’s own country word je geweigerd omdat je moreel verdorven bent. Wat moreel verdorven is? Als je publiekelijk verklaart dat je het met duizenden hoeren hebt gedaan, je aan het kruis liet spijkeren op de Philipijnen, je zo’n beetje alle drugs hebt geprobeerd die je tegenkwam en je bovendien vindt dat je al veel eerder had moeten beginnen met drugs.

Wie die persoon is die dat zegt, deed en niet de States binnen mocht? De Britse schandaalkunstenaar en zelf verklaarde dandy Sebastian Horsley. Begin deze maand arriveerde hij op de luchthaven Newark in New York. Gekleed in rokkostuum met cylinderhoed, kortom zoals een dandy uit de 19e eeuw er uit behoord te zien. En route voor een feestje vanwege zijn boek Dandy in the Underworld.

Zijn verschijning maakte de laagste kleinburgerlijke gevoelens los bij de Amerikaanse douane. De dandy werd aan een acht uur durend verhoor onderworpen. Hoe stond hij tegenover drugs? Maar vooral wilden de speurneuzen weten wat zijn relatie was tot de cocaí¯ne snuivende Kate Moss

Hoe de Yanks daarbij kwamen was voor de dandy een raadsel want hij moest helaas bekennen haar nog niet te kennen. Tot zijn verbazing werd Sebastian Horsley terug op het vliegtuig gezet richting Engeland. Voor de boekverkoop leverde dat meer health pharmacies op dan het beoogde introductiefeestje, dat wel.

Hoe zo moreel verval beoordeeld door een staat die een illegale oorlog begon met tot nu toe 800.000 doden? Met dodelijke schietpartijen op scholen, politici en tv-dominees en de ene liegende president na de andere. Zou er niet een hele afgedwongen exodus uit het beloofde land op gang moeten komen?

De zelf verklaarde Dandy in the Underworld komt er virtueel nog wel in. Op Myspace van de nationale mediatrots Fox. En daar voert Horsley nu actie”¦

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen