Column 

De kelder van Rita

Wie hangt daar, vastgespijkerd aan de muur, wachtend health first pharmacy op slaag?

Vreselijk bericht afgelopen week, Rita Verdonk naar het ziekenhuis. Kelder”¦beenspiertje”¦. Kon niet op eigen benen meer staan. Gek, dat idee heb ik al tijden.

Spindokters kunnen alles voor je betekenen, zelfs een volstrekt leeg hoofd volpompen met oneliners en een blik waarop elke cocaí¯negebruiker jaloers zou zijn. Maar die kunnen je dus toch niet voor de onherroepelijke val behoeden. Dat is het goede nieuws.

Daarnaast behandelen spindokters ook geen beenkwetsuren; dubbel goed nieuws. Dat doen echte dokters en is dus wat minder aangenaam. Rita verhoogt met haar zwaarlijvigheid de kosten van de gezondheidszorg, maar haar voormalig vriendje Hoogervorst ejaculeert waarschijnlijk alleen al bij dat idee.

Wat mij intrigeert is: wat had ze in die kelder te zoeken? Een flesje wijn halen, een lekkage, een persmuskiet doodslaan of andere rioolrat pletten? Niet waarschijnlijk. Daar heeft ze haar spindokters of andere onderkruipsels voor en als ze al iets niet haat, is het wel de pers. Dus, er speelt zich iets anders af in die kelder.

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb geen enkele moeite met mensen die behagen scheppen in het bedrijven van SM. Ieder zijn meug, het leven is kort, dus geniet ervan en zolang je anderen geen overlast bezorgt, mijn zegen heb je zover die terzake zou doen.

In dat kader bezochten wij lange tijd geleden eens met een bevriend echtpaar een SM-club in Den Haag. Je moet immers kennis genomen hebben om een oordeel te mogen vellen. Ik kan niet anders zeggen dan bijzonder genoten te hebben. Vriendelijke mensen die er een hobby op nahouden. Zoals een ander postzegels of chocolade-eieren met verrassing verzamelt.

Wonderlijk was het als nieuwkomer wel. Een man die een vrouw de hele avond aan een halsband meezeulde, een vrouw die vastgeketend door diverse heren met haar toestemming dusdanig verkracht werd dat ik meen door haar orgasmen gehoorbeschadiging heb opgelopen. Om nog maar te zwijgen van een captain of industrie die zich liet insnoeren en vernederen op een wijze dat ik nimmer meer in zijn product geloofd heb, laat staan het ooit nog verorberde.

Maar goed, van Rita als voormalig gevangenisbewaarder kun je dit ook wel enigszins verwachten. Macht over criminelen of onschuldigen – maakt haar denk ik niet veel uit – brengt iets in de mens boven waar de gemiddelde burger wakker van zou moeten liggen. Zie wat grijze Amerikaanse muizen in een gevangenis in Irak uitvreten als de macht daar is. In een regime waarin al te veel misbruik toch wel een keer verklikt wordt, moet je dan een uitlaatklep hebben. Dus bouw je een kelder onder je huis want je kunt niet tegen je verlies.

Echter, SM is een zorgvuldig spel tussen mensen die elkaar volledig vertrouwen opdat er geen grenzen worden overschreden. Hoewel niet ons ding, hebben wij dat in betreffende club wel geleerd. Ben bang dat Rita dat nu juist niet beheerst.

Nu ze nog slecht ter been is, zou ik de pers adviseren eens in die kelder te kijken, wellicht hangt Rutte daar aan de muur. Al een hele week niet bij P&W geweest, kan geen toeval zijn.

 • Reacties

 • John | 30/03/08 om 12:44

  Misplaatste humor van iemand die zich ook nog R.I.P Vroon noemt. Gebrek aan onderwerpen, heren?

 • anja | 30/03/08 om 14:15

  @ john:
  Een column kan ook goed of leuk zijn wanneer je eht niet met de strekking eens bent. Al eens bij stilgestaan?

 • ron | 01/04/08 om 10:47

  Ha ha ha ha ha!!!!wel eens bij stil gestaan dat een column goed en leuk is als je de humor begrijpt?Ga zo door R.I.P.Vroon!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen