Tegenstribbelen helpt haar niet 

Twee mutsen Jenny Thunnissen

Baas belastingdienst trekt zich terug als commissaris van ziekenhuis dat belastingen ontweek.

Gelezen: NRC

De krant onthulde dat 76 ziekenhuizen de fiscus voor 104 miljoen euro benadeeld hebben door omzetbelasting te ontwijken. Eén van de ziekenhuizen is de Reinier de Graaf Groep in Delft.

Aan dit hospitaal legde de fiscus een boete en een naheffing van 1,1 miljoen euro op voor twee constructies. Vervolgens zijn deze beide ingetrokken, na een schikking.

Bij de Reinier de Graaf Groep was Jenny Thunnissen commissaris. Na de onthulling door Joep Dohmen in NRC kwam ze met een verklaring:

“”¦Ik te allen tijde stelling heb genomen tegen het aangaan van fiscaal ongeoorloofde leaseconstructies. Ik heb dan ook nooit – ook niet op passieve wijze – medewerking verleend aan de vorming van fiscale constructies.

Ik vind het buitengewoon vervelend dat NRC Handelsblad willens en wetens grievende suggesties oproept in haar artikel.”

Hoe wereldvreemd moet je zijn om zo’n boodschap als geloofwaardig te verspreiden? Het duurde een kleine 24 uur en wat druk vanuit de Tweede Kamer. Maar nu is Jenny Thunnissen afgetreden. Niet als bazin van de Belastingdienst, maar als toezichthouder van het ziekenhuis.

*) Naschrift:
Het gaat nog verder. Vanmiddag citeert NRC de pharmacy supplies target=_blank”>Spelregels Integriteit Belastingdienst die Thunissen zelf invoerde in 2001:

“De volgende werkzaamheden zijn in ieder geval zonder meer verboden: nevenwerkzaamheden voor personen en organisaties die hun fiscale verplichtingen niet nakomen.”

 • Reacties

 • hemelgrijs | 27/03/08 om 12:56

  Het dient nu eindelijk eens geregeld te worden dat het ambtenaren verboden wordt nevenfuncties te bekleden. Of wellicht precieser geformuleerd, een ieder die zijn inkomen uit gemeenschapsgeld haalt. De voorbeelden van belangenverstrengeling duiken telkenmale op (rechters!) om vervolgens weer in de vergetelheid te raken. Wij wijzen zo graag naar andere landen als het om corruptie gaat, terecht, hier heet het gewoon vriendjespolitiek.

 • Kop van Jut van de Maatschappij | 27/03/08 om 14:43

  Dit kan je je ook als gewone ambtenaar van de Belastingdienst niet veroorloven. Ontslag is dan onvermijdelijk. Personeel wordt er door leidinggevenden tot vervelens op gewezen integer te zijn. Ben benieuwd of het waar is dat er geschikt is met betreffende ziekenhuis.

  Laat de politiek eens op de werkvloer navragen (niet onder regie van management) wat er werkelijk bij de Bd. aan de hand is. Kan mevrouw T. gerust van haar gouden handdruk wegens bewezen diensten genieten.

 • Fred Roldanus | 03/03/17 om 12:53

  Het dient nu eindelijk eens geregeld te worden dat het ambtenaren verboden wordt nevenfuncties te bekleden.
  Corien Wortmann-Kool per 1 januari 2015 Abp bijbaan
  Aegon raad van commissarissen

  http://managementscope.nl/manager/corien-wortmann-kool

  mag dit wel ? is belangen verstrengeling.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen