Grootste onopgehelderde misdaden in de muziek 

Moordaanslag Combsop Tupac

Beschuldiging Combs door Los Angeles Times op grond van documenten van de FBI. Maar die zijn vervalst, zo zeggen verschillende andere bronnen. Nu komt er nader onderzoek.

Gelezen: The Smoking Gun, New York Times, HiphopDX.com, MTV

Tupac Shakur of 2Pac is de beroemdste rapper looit. In 1996 werd hij vermoord in Las Vegas. Dat was waarschijnlijk onderdeel van een oorlog tussen rappers aan de West- en Oostkust.

Die strijd begon op 30 november 1994 al met een schietpartij op Manhattan waarbij Tupac werd neergeschoten en beroofd. Hij beschuldigde ‘concurrenten’ Sean Combs, Andre Harrell en Biggie Smalls van de moordaanslag.

Chuck Philips, een gerenommeerde verslaggever en Pullitzerprijswinnaar van de Los Angeles Times, dook diep in de zaak. En publiceerde een uitgebreid verhaal over de schietpartij van 1994 in New York.

Zijn conclusie: rap impresario Sean Combs was, met hulp van platenbaas James Rosemond van Czar Entertainment en promoter James Sabatino, inderdaad bij die schietpartij betrokken. Zijn belangrijkste bron vormden documenten van de FBI uit 2002 waar hij inzage in kreeg. Daarin zou een anonieme bron het trio hebben aangewezen als schuldigen. “Tupac had to be dealt with.” Ze hadden hem naar de Quad Recording Studio gelokt met een plan hem om te brengen.

De bronnen worden nu bestreden. De FBI-documenten zouden vals zijn en de zaak in scene gezet door James Sabatino. Hij zou een notoire fantast zijn, en zit nu ook in de gevangenis.

Reden genoeg voor de hoofdredacteur van Los Angeles Times, Russ Stanton, om een onderzoek te openen naar de totstandkoming van het artikel.

Het is immers voor de muziekwereld het meest onthullende artikel sinds tijden. De moord op Tupac en de moordaanslag in New York vormen een frustratie voor hiphopliefhebbers in het algemeen en de enorme schare Tupac-fans in het bijzonder. Tupac is een icoon.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen