Heldendom is ook de mevrouw Clinton niet vreemd 

Hillary onder kogelregen

Ze ziet het nog vóór zich in Bosnií«, als de dag van gisteren: het leven in de waagschaal voor het bezoek aan een getroffen gebied.

Hillary Clinton afgelopen maandag over haar bezoek aan het vliegveld van Tuzla in Bosnií« in 1996: “I remember landing under sniper fire. There was supposed to be some kind of a greeting ceremony at the airport, but instead we just ran with our heads down to get into the vehicles to get to our base.”

Hier het verslag van CBS destijds:

In een reactie zei Clinton dat ze zich had versproken en dat het een kleine fout betrof.

Dat is niet het enige. Recent loog dochter Chelsea over Darfur: haar moeder zou de eerste senator zijn die gesproken had over ‘genocide’, in 2004. Niet waar, anderen gingen haar voor. Ze sprak er voor het eerst over in 2006. Leugen bleef onweersproken.

En ze zei destijds bij haar man een invasie in Rwanda te hebben bepleit. Heel onwaarschijnlijk. De VS hielpen destijds zelfs om VN-troepen het land de rug te laten toekeren, en weigerde ook materieel te sturen.

Hoe dan ook vergroot dit de kansen van Clinton: een Amerikaanse president moet behalve goed kunnen liegen ook kort van geheugen zijn.

 • Reacties

 • superknor | 25/03/08 om 13:29

  > Hoe dan ook vergroot dit de kansen van Clinton: een Amerikaanse
  > president moet behalve goed kunnen liegen ook kort van geheugen
  > zijn.

  Maar als je nog gekozen moet worden, kan het toch wel hinderlijk zijn.

 • Canard | 25/03/08 om 15:24

  Ach Peter, geldt dit niet voor elke politicus? Slechts het feit dat je het wil worden zegt eigenlijk al genoeg en is reden tot groot wantrouwen. Niet alleen daar, maar ook hier. De enkele werkelijke idealist, wordt binnen de kortste keren vermalen door systemen en wetmatigheden die de arme ziel niet had voorzien. Hij past zich aan en is dus net zo gedeformeerd, of valt af. Ook zij wordt de sigaar. Lijkt makkelijk grapje, maar is onontkoombaar door de kracht van de werkelijke macht. Die ligt overal en altijd bij het geld. De Bush administration is daar het schrijnende bewijs van. Een oorlog begonnen om de machtige wapenindustrie als dank voor de vele miljoenen voor de verkiezingscampagne een presentje te geven. Aan Amerikaanse zijde nu ruim 4000 doden, aan Irakese zijde vele malen meer, maar exact aantal zullen wij nimmer weten. Zinloos geweld is domme term, impliceert immers zinvol geweld, hetgeen niet bestaat. Dom is in ieder geval te sterven voor president (koningin) en vaderland. Jouw leed en dat van de nabestaanden interesseert ze immers geen zak. Deze volslagen idioot heeft er in ieder geval voor gezorgd dat zijn land economisch aan de afgrond staat, terwijl heel veel vriendjes hun zakken hebben kunnen vullen. Tegen dat systeem zullen zowel Hillary als Obama, weinig kunnen doen. Dus net als hier, heel veel liegen, om een graantje mee te pikken uit de ruif. De beroemde 200 van Mertens vergeten, of nu de 500 van Quote?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen