Geschreeuw en leugens helpen niet 

Banken slachtoffer?

Lezer scherp op gemakzuchtige terminologie gebruikt voor de neergang van Bear Stearns.

Gelezen: NRC

De Amerikaanse bank Bear Stearns overleeft de financií«le crisis niet en wordt overgenomen. Een chef van de bank Jim Cramer gaf al in augustus 2007 in een emotioneel betoog schreeuwend de schuld aan de toezichthouder Ben Bernanke van de Federal Bank:

En diezelfde Cramer betrapt op leugens in de laatste week voor de ondergang:

André van Staveren in Zoetermeer schrijft NRC: Op de voorpagina van de krant van 15 maart staat: “Bear Stearns is het laatste slachtoffer in een lange rij banken die hevig getroffen zijn door de internationale kredietcrisis.” Je zou bijna medelijden krijgen. Maar Bear Stearns is geen slachtoffer; Bear Stearns is één van de daders en daarmee één van de banken die verantwoordelijk zijn voor de internationale kredietcrisis. De woorden ”˜slachtoffer’ en ”˜getroffen’ zijn hier werkelijk ongepast.”

Een aantal mitsen en maren verder concludeert plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong in zijn antwoord:

“Dat lijkt nu niet bepaald aan de orde, niet bij deze bank, maar evenmin in de hele wereld van de moderne financií«n. Beklagenswaardig zijn eerder de talloze Amerikaanse huizenbezitters met een kleine beurs die de dupe werden van de goedkoop verstrekte hypotheken.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen