Column: sus je geweten 

Een Ferrari rijden,voor het milieu

Een investering voor mens en natuur op de lange termijn.

Voelde mij al tijden niet echt lekker. Mijn vrouw vond dat ik maar eens naar een dokter moest. Ik spring nog liever het raam uit dan naar een witte jas te gaan. Maar aangezien wij op de begane grond wonen, zou dat wat pathetisch overkomen.

Dus aan het handje de spreekkamer in. Die man wist binnen twee minuten wat ik mankeerde. Uiterst knap toch die stethoscoopdragers. Maar dat zag ik verkeerd, hij typte gewoon mijn symptomen in een pc en vertelde mij de uitkomst. Kijk, zo is het logisch dat die zorg steeds duurder wordt.

Ik mankeerde volgens deze wijsgeer niets, maar moest gezien mijn leeftijd maar eens mijn jeugddromen waar gaan maken. Welaan, Nathalie Wood is al overleden en om nu nog avances te beginnen met Annemarie Oster of Wieteke van Dort, zo wil je niet leren dat dromen bedrog zijn. Gelukkig schoot mij iets te binnen: een Ferrari kopen. Waren die krengen in mijn jeugd geen cent waard vanwege het vele malheur en de hoge reparatiekosten, had ik er toen maar een paar gekocht.

Eens goed nagedacht, want als burger vandaag de dag moet ook het milieu zijn aandacht krijgen. Heb daarom ruim een maand niet gedoucht, als voorbereiding op het verzorgingstehuis overigens, stijgt het gemiddeld waterverbruik evengoed weer. Wat blijkt, je inspanning als individu is van heel weinig invloed, behalve op de geur in je omgeving. Die Ferrari kwam nu in beeld, want een bijdrage aan een goede samenleving was voor mij wel voorwaarde. Enerzijds spek je de schatkist enorm, waarmee zoals wij allen weten zeer goede dingen worden gedaan, een tank in Afghanistan wordt daar al gauw een maand van onderhouden en anderzijds verbruik je zoveel benzine, dat de olie nog eerder op is dan al was voorzien.

Vooral dat laatste aspect gaf mij de doorslag en heb het bloedstollend mooie ding aangeschaft. Met 300 km/u over de Duitse autobahn, vergt niet alleen lef, maar ook veel brandstof. Dat is uiteindelijk heel goed voor het milieu. Want bekijk het zo: die olie gaat toch op, in welk tempo is belangrijk, want hoe eerder hoe beter. Is er nog voor dertig jaar olie, betekent dat nog dertig jaar macht bij foute mensen en dertig jaar Co2 uitstoot. Daarom, verminder dat aantal jaren, verminder je de Co2 uitstoot en zijn die foute machthebbers opeens hulpeloze zielen die wij met onze democratisch gekozen patjepeeí«rs wel een kopje kleiner kunnen maken.

Ja mijn jeugddromen waarmaken is het beste wat mij en het milieu konden overkomen. Dus ziet u zo’n rode bolide in de spiegel naderen en bent u zo’n sukkel die niet over ons milieu nadenkt en keurig honderd rijdt, ga dan graag even aan de kant ja, ik ben daar wel heel erg hard mee bezig. Zadel je kinderen of kleinkinderen niet met olie op, neem je verantwoordelijkheid en maak het op. Er zal ontgetwijfeld ander slijk voor hen zijn, maar heb ik dan geen schuld aan.

Je hoeft geen ambtenaar te zijn om frontsoldaat te zijn.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen