GeenStijl snel met Pavlov-reactie 

De groot-moefti van Bosnií« rukt op

”¦wil hier gratis schoolboeken verspreiden met de Islam-boodschap. Echt waar!

Gelezen: Spitsblog

Mustafa Ceric bestaat. En is inderdaad groot-Moefti van Bosnií«.

Maar wil hij ook in Nederland schoolboeken verspreiden ‘met de kernwaarden van de islam’? Dat niet. Maar het stond wel in een persbericht. Opgesteld door ‘medewerkers van de uitgeverij Wolfsen, een Nederlandse uitgeverij in oprichting die door de groot-moefti wordt gefinancierd’.

Bestaat niet. Maar eerst GeenStijl en daarop Spits (artikel (pdf) waren het haasje. Spits:

“Als het aan de grootmoefti van Bosnií« Mustafa Ceric ligt, worden Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs voorzien van lesmateriaal met daarin de kernwaarden van de islam verwerkt.

Daarmee wil hij meer begrip kweken bij jongeren voor de islam. Dat melden medewerkers van uitgeverij Wolfsen, een Nederlandse uitgeverij in oprichting die door de grootmoefti wordt gefinancierd”¦

De Groot Mufti wil de Nederlandse scholen erop attenderen dat wanneer deze boeken bij een Europese uitgeverij gedrukt worden en goedkoper zijn dan andere lesboeken, de scholen verplicht zullen zijn deze aan de lesstof toe te voegen.”

Was getekend: ‘Naomi Velzen’ en ‘Johan Vriezeveen’.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen