Jack de Vries eindelijk op Leugens.nl 

Uniform tonen roept respect op

Maar de praktijk in Engeland wijst anders uit

Spindokters hebben als taak om beelden van de werkelijkheid naar hun hand te zetten. Liegen? Zou kunnen.

Nederlands kampioen spindokteren is sinds de verkiezingsoverwinning van het CDA met Jan Peter Balkenende de heer Jack de Vries. Als beloning mocht hij staatssecretaris van Defensie worden.

Daar zijn minister Van Middelkoop het echte werk doet, moet Jack de Vries toch wat. En betreedt het bekende terrein van het imagowerk. Meer militairen in uniform moeten op straat zichtbaar zijn, vindt hij.

In de Defensiekrant: “”Met het zichtbaar maken van het uniform laat je zien trots te zijn op het bedrijf. Daarmee creí«er je draagvlak.” Dat draagvlak ging in de jaren zestig en zeventig verloren met de opkomst van de VVDM.

De ploeg Balkenende gaat terug naar de knusse, beschermde jaren vijftig. Met een militair in uniform op straat voelt de burger zich beschermde in deze wilde, onzekere cinematografische tijden.

Maar het uniform goed voor het imago? Nee hoor. Daily Mail leert anders: de Royal Air Force-commandant van RAF Wittering in Peterborough heeft de militairen bevolen geen uniform meer te dragen op straat.

De reden? Burgers verliezen de realiteit niet uit het oog. De militairen werden vanwege de acties van het Britse leger in Irak en Afghanistan uitgescholden.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen