Waarheid ongewis in moordzaak Melanie Sybers 

Moordenaar kan ‘met overtuiging goed liegen’

Maar hoort niettemin nog 18 jaar cel tegen zich eisen.

Gelezen:

De rechtbank in Den Bosch legde H. vorig jaar vijftien jaar cel en tbs op voor de ontvoering en verkrachting van en doodslag van de 15-jarige Melanie Sybers. De zaak kwam nu voor het gerechtshof in Den Bosch.

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep achttien jaar cel en tbs voor de moord op het meisje. De advocaat van H. pleit voor strafvermindering.

De rechter benadrukte dat door de verschillende verklaringen van H. het moeilijk is te achterhalen wat er precies is gebeurd. In een psychiatrisch rapport wordt hij omschreven als iemand ‘die met overtuiging goed kan liegen’.

Hij verklaarde al dat de tiener door een ander was omgebracht. Maar die had een alibi. Ook zei hij een relatie met Melanie te hebben gehad, haar geld gegeven te hebben voor een abortus, maar dat zij dit aan een nieuwe scooter had uitgegeven. De ruzie die volgde zou tot haar dood hebben geleid.

Aan deze verklaring hield de veroordeelde ook donderdag vast. Justitie gelooft wel wat hij eerder zei: haar na misbruik van het meisje ‘in paniek’ bij het horen van stemmen in het bos met zijn hand op haar mond haar tegen de grond te hebben gedrukt tot ze stierf.

De advocaat van H. stelde ook dat zijn clií«nt een leugenaar is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen