Waarschuwingen niet welkom bij chefjes Belastingdienst 

Leugenachtiger kunnen we het niet maken

Artikelen verwijderd van interne systemen en kritische noten aangepakt.

Gelezen Telegraaf

De belastingdienst: niet leuker, ook niet makkelijker, alsmaar leugenachtiger. Zo kreeg Leugens.nl de afgelopen weken de nodige spookaanslagen voor BTW en Loonheffing met harde aanmaningen. Voor je het weet zijn ze overgemaakt.

NRC Handelsblad had eind 2007 al een serie artikelen over de chaos bij de Belastingdienst die een goed beelden schetsten. De Telegraaf doet dat anders: met een actie Vuist tegen de fiscus (zonder eigen domein, dat wel).

Nu komen er ook reacties van medewerkers, zegt De Telegraaf: kritische noten bij ict-fouten die medewerkers plaatsen op de interne, beveiligde websites zijn verwijderd. Ook on line krantenartikelen over de problemen bij de fiscus zijn weggehaald.

Op last van hogerhand kregen medewerkers per e-mail een reprimande. Ook onderlinge kritische e-mail wordt gevolgd en schrijvers eventueel ter verantwoording geroepen. Zo luiden de anonieme beschuldigingen.

Onlangs werd, zo is ook anoniem bericht, een medewerker in salaris een schaal teruggezet. Hij had kritiek op de leiding die fouten niet tijdig structureel uit het computersysteem zou krijgen, omdat niet naar het personeel wordt geluisterd.

Niet de top van de Belastingdienst maar de managers en afdelingshoofden weren onwelgevallige boodschappen, zeggen medewerkers.

Nog in 2002 ontving belastingbazin Jenny Thunnissen (foto) de prijs voor de beste overheidsmanager van het jaar. Nu bungelt ze.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen