Franse president doet er nog een schepje bovenop 

Sarkozy weer: hoezo spijt van ‘klootzak’?

Le Parisien verandert achteraf tekst van gesprek met lezers over zijn belediging, op aandrang van Elysée.

Gelezen: le Parisien

Inmiddels hebben 3 miljoen mensen de video bij Le Parisien bekeken waarop Nicolas Sarkozy op een beurs een man die hem weigert de hand te schudden uitmaakt voor een ‘arme klootzak’: “Casse toi pauvre con”. En op videosites nog miljoenen kijkers:

Sarkozy ging afgelopen maandagavond een gesprek aan met acht lezers van de krant Le Parisien. In het verslag daarvan in de krant verscheen de zin: “J’aurais mieux fait de ne pas lui répondre.” Ofwel: “Ik had hem beter geen antwoord kunnen geven.”

Dat betrof het klootzak-antwoord op de weigering van de man hem een hand te geven. Een zwakke vorm van spijt, maar geen excuus. Maar zelfs deze zin had Sarkozy niet gebezigd tijdens het onderhoud. Zo herinnerden lezers zich.

Is juist, want het is er achteraf aan toegevoegd. Op verzoek van Sarkozy en zijn ‘spindoctors’ in het Elysée. En daar is de krant op ingegaan. Zie hier de video waarin Parisien-chef Dominique de Montvalon probeert goed te praten wat hij heeft gedaan. Het was afspraak dat Sarkozy de tekst mocht inzien en veranderen. En wel ja, kennelijk ook wat toevoegen. Want hij had dat willen zeggen.

In de peilingen haalt Sarkozy nog slechts het vertrouwen van 33 procent van de Fransen. Nog nooit was het verschil zo groot tussen een president en zijn minister-president, want premier Franí§ois Fillon geniet nog het vertrouwen van 55 procent van de kiezers.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen