Bijna op staande voet ontslagen 

NOS-journalist isniet van de NOS

Maar hij misbruikte wel beelden, muziek en logo van de nationale omroep voor de Tegenfilm gericht tegen Wilders’ haat.


De NOS liet Leugens.nl gisteravond weten

“De NOS is op geen enkele wijze betrokken bij de totstandkoming van De Tegenfilm, die sinds kort te zien is op de internetsite van Multiculturele Televisie Nederland. Er is nadrukkelijk geen toestemming gegeven voor het gebruik van NOS-beeldmateriaal, NOS-tunes en het (vervormde) NOS-logo.

Bovendien is het onacceptabel dat de onafhankelijkheid van de NOS in het geding komt door de handelwijze van een NOS-medewerker, die feitelijk sinds oktober 2007 niet meer bij de NOS actief is.

Dit stelt de NOS naar aanleiding van Kamervragen die De Partij voor de Vrijheid aan minister Plasterk (OCW) heeft gesteld over een mogelijke relatie tussen de NOS en De Tegenfilm.

De betreffende NOS-medewerker is sinds oktober vorig jaar niet meer actief werkzaam bij NOS Nieuws. Al eerder was besloten om zijn arbeidscontract per 1 maart aanstaande te beí«indigen. Toen zijn betrokkenheid eind vorige week bij De Tegenfilm bekend werd, heeft NOS-directeur Gerard Dielessen hem direct per brief laten weten dat zijn handelwijze onacceptabel is. NOS-medewerkers dienen zich te allen tijde in het openbaar te onthouden van politiek-gekleurde uitingen, van welke aard dan ook, vanwege de onafhankelijkheid en objectiviteit van de NOS. De handelwijze van betrokkene druist daar tegen in. Als het arbeidscontract niet al per 1 maart zou aflopen, dan was betrokkene op staande voet ontslagen, zo heeft Dielessen hem afgelopen vrijdag laten weten.

Toch mooi ontlopen, dat ontslag op staande voet. Het gaat om Ersin Kiris van de Multiculturele Televisie Nederland. Kiris maakte de film met Vincent van der Lem, voormalig fractiemedewerker van de SP.

Mtnl laat de link naar de Tegenfilm nu naar de homepage gaan.

Op Youtube staat die film van Mtnl geknipt in Deel 1 en Deel 2 en Deel 3

  • Reacties

  • ko de dok | 26/02/08 om 10:59

    “NOS-medewerkers dienen zich te allen tijde in het openbaar te onthouden van politiek-gekleurde uitingen, van welke aard dan ook, vanwege de onafhankelijkheid en objectiviteit van de NOS.”

    hahahahaha hahahahaha, is dat een goeie grap of wat van het puppet-journaal van Bureau Goebbels…

  • Niek | 26/02/08 om 12:37

    Ik heb de film gezien en vind het helemaal niks. Wat probeert de maker nu te vertellen? Het irriteert mij bovendien dat hij met een bivakmuts op bij het Binnenhof gaat staan bellen. Is dat humor, denken dat je niet herkend wordt door de telefoon doordat je een bivakmuts op hebt? Mijn oma zaliger zag daar echt de humor niet van in. Toen zij in de vorige eeuw de telefoon opnam deed zij altijd haar haar goed, voordat zij zich bekend maakte.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen