Omstreden 'Lesbrief' wel degelijk via haar bureau 

Wethouder Hennah Buyne

Ze loog de gemeenteraad van Amsterdam voor.

Gelezen: Parool

Het valt blijkbaar niet mee voor sommige Surinamers en allochtonen binnen de PvdA om de grens tussen leugen en waarheid in het oog te houden. Eerst het sjoemeltrio in Amsterdam-Zuidoost, daarop Bouchra Ismaili in Rotterdam-Charlois, vervolgens ook de wethouder van Rijen met haar gelijksoortige leugen over Hizb ut-Tahrir, en nu die lieve onderwijswethouder in Amsterdam.

Wethouder Hennah Buyne (Onderwijs) ligt onder vuur, nu blijkt dat ze de gemeenteraad op het verkeerde been heeft gezet over haar omstreden lesbrief aan scholen.

Vorige week weersprak de PvdA-wethouder in de raad nadrukkelijk dat ze zich inhoudelijk had bemoeid met de omstreden lesbrief voor scholen in Amsterdam over religie en vrijheid van meningsuiting. Daarin stond een passage die te interpreteren was als kritiek op Geert Wilders en zijn PVV. Te weten over politici “”¦helaas denken dat je alles moet kunnen zeggen, ook als het kwetsend kan zijn”.

Buyne erkent in een brief dat ze zich wel met de inhoud bemoeide: “Ik had in mijn beantwoording duidelijker moeten maken dat ik politiek verantwoordelijk was, ben en blijf voor de lesbrief. Op dat moment heb ik dat onvoldoende expliciet uitgedragen.”

Volgens Het Parool keurde ze twee eerdere versies van de Lesbrief af.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen