Vraaggesprekken met ex-patiënten op internet 

‘EénVandaag tendentieus over arts’

Avro wilde ‘kwakzalver’ in Roosendaal te kijk te zetten.

Wat voorafging: De veroordeling door het Medisch Tuchtcollege van Patrick van Eeghem en therapeute Carine Bolijn. In hun Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal hebben ze patií«nten misleid. Ze zijn geschorst.

Gisteren nog in de Belgische krant De Standaard: “Medicijn van 100 euro is niet meer dan aperitiefje. Labotest ontmaskert omstreden Kortrijkse dokter Van Eeghem als kwakzalver.”

En vandaag in De Telegraaf: “Het tweetal blijkt jarenlang patií«nten beduveld te hebben door flesjes met alcohol en water als peperduur medicijn te verkopen.” Dat schreven we overigens al, op grond van het rapport.

En Eénvandaag had er een reportage over, op 19 januari 2008. “EénVandaag bezocht het Medisch Centrum en spreekt met patií«nten van deze alternatieve arts.”

De uitzending van de Avro is nog te zien. ‘Gelogen en bedrogen”, zegt daarin Sara Van Moer, dochter van een aan kanker overleden vrouw. “Ik neem hem zeer kwalijk dat hij niet alleen mij maar de hele familie hebben belogen.”

Hans Schlaman over zijn overleden vrouw: “Mijn vrouw was genezen en was dolblij Ik vindt het gewoon een oplichtersbende.” Haar is reguliere therapie ontraden, zegt Schlam. Ook Van Moer beweert dat over haar moeder die is beí¯nvloed door ‘harde manipulatie’.

Yvonne Vijverberg van het Maria Magdalena centrum ontkent dat alternatieve genezers dat adviseren: “Dat kan wel zwart op wit staan maar het is niet gezegd.”

Een leugenachtige uitzending, vinden ex-patií«nten. Ze zochten hun heil tot internet onder de titel “Wat u niet te zien kreeg in EénVandaag”

Deel 1 (zie onder) verhaalt van een ‘ongecensureerde versie’ van het programma. Dat is het niet. Vóórstanders komen aan het woord uit protest tegen de ‘heksenverbranding’ van Van Eeghem en Bolijn.

Boeiende opmerkingen over acupunctuur en voetreflexologie die ook met energiebanen werken. Over mevrouw Van Moer: “Ze was zelf homeopaat en weigerde pertinent een chemokuur.”

Deel 2: Eric Schneider zegt genezen te zijn van reumatische ontstekingen vanwege de bijkomende energie zodat medicatie vanuit reguliere geneeskunde effectiever werkt. “Leuk is dat ik zonder nevenwerkingen wordt geholpen.”

Deel 3: vervolg met Schneider die zegt dat beter gekeken kan worden naar de doden in de probioticatest. Van Eeghem zou ‘zeker niet zomaar vanuit een geloof een chemokuur ontraden’.

Deel4: Ria Beumer, ‘Regulier uitbehandeld’ patií«nt met baarmoederhalskanker is heel positief over de ‘kosmische behandelingen. Ook de partner staat erachter. Mocht ze overlijden, dan is er een nabestaande die niet negtief oordeelt. Haar is ook nooit reguliere behandeling afgeraden.” Te veel betaald? “1.100 euro voor 16 behandelingen

Deel 5 met Max Herold verhaalt van genezing met darmklachten. ‘Meest verbijsterende’ genezingen aan heupen, knieí«n en enkels. Ondermeer met ‘correcties in het energieveld’.

Hij heeft felle kritiek op Eénvandaag: geen waarheidsvinding, geen balans en een vooraf getrokken conclusie. Hij zegt dat mevrouw Schlaman geen reguliere geneeskunde is afgeraden.

Deel 6: Jan Jaap Korevaar, directeur van een farmaceutisch bedrijf, spreekt over wonderbaarlijke resultaten van energetische behandelingen.

Hij heeft dokter van Eeghem leren kennis als een zeer deskundig arts. Volgens hem hebben ex-vrijwilliger ex-patií«nten benaderd om klachten in te dienen.

Deel 1:

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen