Woon & Klus Magazine doet het voor je: 

Droomhuis van RTL

Maar er gingen een paar dingetjes fout in Hoorn

Gelezen: Telegraaf

De verbouwing van de woning aan de Streektuinen 10 in Hoorn is uitgelopen op een catastrofe. Een bouwkundige heeft 180 gebreken geconstateerd. Dat zeggen Suzan Jong (31) en Raymond Huijing (33).

U krijgt een perfecte verbouwing. Dat zeiden ze, van het RTL-programma Woon & Klus Magazine. We keken even terug:

Eerst de aankondiging met een eerste video:

“In Hoorn verbouwen we dit keer zo’n betonnen doos. Raymond en Suzan zijn al ruim twaalf jaar samen en wilden eerst huren en na hun studietijd een huis kopen….Om eenheid in de nieuwe woning te creí«ren hebben ze de hulp van architect Jiri Evenhuis ingeroepen. Samen bepalen zij de inrichting van het huis, maar het moet vooral een plek worden om heerlijk te kunnen relaxen na een dag hard werken.”

Een super-de-luxe designvilla. Dat wordt het. Of niet. Kijk mee,
bijvoorbeeld met het plaatsen van de keuken: paar probleempjes. Maar: strak en modern dus, precies zoals de bewoners wilden.

In Hoe zat het ook al weer in Hoorn? en Terug naar Hoorn en De negende week in Hoorn zien we de meest luxe details worden aangebracht. Je moet wat, als hardwerekend stel, om echt gelukkig te worden.

Maar de haarscheurtjes verschijnen ook. “Bij zo’n groot project gaat niet alles op rolletjes”, luidt het dreigende commentaar. We zien uitvoerder Alex met hoofdbrekens in de bouwkeet. Maar daar is weinig tijd voor, zegt de commentaarstem. Achtergrondmuziek vervolgens: “You’re moving too fast.”

En tenslotte dan Stress in Hoorn. De nieuwe bewoner zeurt over een verkeerd aangebrachte contactdoos. En krijgt een veeg uit de pan van de commentaarstem: “Je bent wel erg kritisch, Raymond.”

Conclusie: “Het heeft er alle schijn van dat het alsnog goed gaat komen.” Maar de toekomstige bewoners zien we dan al niet meer in beeld.

De ingeschakelde bouwkundige tegen De Telegraaf: “De woning is verkracht. Ze hebben maar wat aangeklooid.” Het stel woont in een huurhuis, tevergeefs wachtend op voltooiing.

En RTL en producent Fan TV Productions? Die vinden de aantijgingen overdreven en bezijden de waarheid. Het jonge paar met oog voor details in hun aangeboden droomhuis noemen ze ‘een stelletje hebberds’. Het liet voor drie tpon spullen aanrukken. En hoefden, zegt de producent, maar een derde deel zelf te betalen.

Wie liegt het hardst?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen