Klik eens, klik eens op je Valentijnskaart 

Geheime liefde verrast

FBI en China zij aan zij in waarschuwing tegen valse romantiek.

Gelezen: Waarschuwing FBI

Ook China heeft tegenwoordig een nationale antivirusclub, net als Nederland met Govcert en haar Waarschuwingsdienst.

De laatste vindt waarschuwen tegen virussen vermomd als Valentijnskaarten niet meer nodig anno 2008. Maar de Chinezen kregen van hun club verschillende waarschuwingen. En zelfs de FBI doet mee.

De viruszenders doen zich voor als geheime liefde. Vaak in het Spaans. De ontvanger, gevleid, klikt een paar keer te veel en hupsakee: pc besmet. Dus: neem nooit snoepjes aan van vreemde meneren. en (nu) dus ook niet van mevrouwen.

Voor de liefhebbers van dit genre: het toegepaste virus is het aloude VBS.Valentin@mm of Vbs_Valetin.A, maar meestal een variant van het Storm Worm virus. Dat dook voor het eerst op in januari 2007 en was verwoestend met Valentijn. En probeert het nu weer. De boeven vermomd als romantici proberen via een achterdeur je pc onder controle te krijgen. Lukt dit, dan ben je onderdeel van een botnet. Daarmee wordt je pc gebruikt om naar anderen spam en soms virussen te verzenden.

Naar schatting 10 miljoen pc’s zijn geí¯nfecteerd met Storm Worm.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen