Rechtszaak brengt in aanvang al gejok 

(On)geschikt voor Microsoft Vista

‘Windows Vista Capable’ , daar konden kopers van op aan.

Gelezen: Seattle Post Intelligencer

De lancering van de nieuwe pc-besturing Vista heeft Microsoft tussen 2005 en 2007 een aantal keren uitgesteld. Het lukte zelfs niet om in 2006 vóór de massale decemberinkopen klaar te zijn. Wat te doen om te voorkomen dat kopers zouden wachten met pc’s kopen tot 2007?

Het ei van Columbus: een sticker ‘Windows Vista Capable’ op de machines die nog met de ‘oude’ besturing XP werden verkocht. Met een bon om Vista alsnog te laten installeren. Kon je er van op aan dat de gekochte machines toch onder Vista konden gaan draaien.

Stickers plakken bleek eenvoudiger dan de belofte waarmaken. Veel pc’s waren niet geschikt voor Vista. Of louter voor de magerste versie, zonder de leukste nieuwste snufjes.

In Nederland is het dan helaas, pindakaas. Maar niet in de VS. Kwam een rechtszaak van.

En die komt nu voor. Met het verweer van Microsoft dat ze van niets wist. En dat klanten nauwelijks klaagden. En dat klanten het hadden kunnen weten. Dus is er leuk bewijsmateriaal met het tegendeel. E-mailtjes van verschillende chefs. Waaruit blijkt dat ze wisten dat de belofte niet deugde:

Een medewerker: “Even a piece of junk will qualify” for the “Windows Vista Capable” designation.

Een productbaas: “I PERSONALLY got burnt. … Are we seeing this from a lot of customers? … I now have a $2,100 e-mail machine.”

De grote Windows-baas zelf: “”We really botched this. … You guys have to do a better job with our customers.”

Uit het verband gerukt, zegt Microsoft. Geen reden voor een grote rechtszaak (class action suit) vindt de softwaremaker. De klagers vinden van wel.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen