TV-programma loodst nepbom het vliegtuig in 

Veilig Schiphol

Alberto StegemanEn dagelijks met duizenden uren wachten bij de controle.

Wie via Schiphol reist merkt dat het inchecken vaak in een vloek en een zucht is gebeurd. Maar dan volgt onze Koninklijke Marechaussee. Neem dan maar een goed boek of een stel jengelende kinderen mee. En vertrek op tijd van huis.

En waar dient het voor? Om terroristen en ander geboefte buitenboord te houden. wie is daar nu op tegen. Maar lukt dat ook? Nee, helaas niet. Maar als wij de indruk maar hebben dat dit circus ergens toe dient. Kun je dat aantonen? Vrij eenvoudig

SBS, deze week wereldkampioen undercover journalistiek, gaf de verborgen camera door van Peter de Vries aan Alberto Stegeman. Die maakt het waanzinnig succesvolle SBS televisieprogramma Undercover in Nederland.

Alberto liet een vriend via een uitzendbureau op Schiphol werken. Nam zijn pas en liep vrijwel ongecontroleerd naar binnen. Bracht ook even een ‘nepbom’ aan boord van een toestel naar Caí¯ro. Mooi werk, nietwaar?

Nog even zeuren over de volgende zin in het persbericht: “Stegeman is drie maanden bezig geweest met een undercoveroperatie en laat zien dan het kinderlijk eenvoudig is om een bom in een laadruimte van een vliegtuig te leggen.”

Kinderlijk eenvoudig en toch drie maanden werk?

Nou ja, ondergetekende vergat ooit handbagage op de luchthaven van Washington. En liep via allerlei poortjes terug naar het toestel. Bellen rinkelden maar niemand reageerde. De pech: de ‘verborgen camera’ legde het niet vast. Die zat in die handbagage. Schoonmakers in het toestel overhandigden de tas vriendelijk.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen