Reclamespot wekt toorn van concurrentie 

SP striptease

SP-stripteaseAangevallen om eigen gewin bij vermeende ellende.

Gelezen: De Pers

Titel: ‘Voor een menselijke thuiszorg’. Eerst kijken:

De tekst, uitgeschreven:
“Al jaren word ik bij het wassen geholpen door Connie.
Maar”¦Connie is te duur, zeggen ze.
Dus nu komt er een vreemde.
En daarna”¦ja, weer een andere vreemde.
Ik kan me net zo goed voor heel Nederland uitkleden.”

Pay-off: “Voor een menselijke zorg: www.sp.nl”

Het CDA vindt het beeld de realiteit in de zorg geenszins weergeven. Dus is het misleidend, en kwetsend voor werkers in de zorg. Dus rijp voor een klacht bij de Reclame Code Commissie.

PvdA en VVD vinden het vooral propaganda voor de SP zelf. En dus misbruik van de zorg ter eer en meerdere glorie van de SP.

Het is reclame. Per definitie een vertekening van de realiteit. En dus voor sommigen altijd een leugen; voor anderen een begrijpelijk toneelstukje. Het is transparant.

Het malle van de propaganda blijkt ook uit de ‘logica’ van de tekst. Hoezo ‘ik kan me net zo goed voor heel Nederland uitkleden’. Wat is het verband met de SP-boodschap: dat de zorg kennelijk tekortschiet door de ingevoerde marktwerking? Is strippen het antwoord als protest?

 • Reacties

 • Superknor | 05/02/08 om 14:32

  Het spotje klopt helemaal. Ouder die zijn aangewezen op thuishulp en vroeger professionele krachten hadden, waarop ze konden vertrouwen, zijn nu vervangen door losse krachten, soms elke dag een ander.
  En is het dan verwonderlijk dat die ouderen dan vaker worden opgelicht door mensen die zich voordoen als…..?
  Voor die mensen, die vroeger redelijk gelukkig thuis verzorgd werden, is het leven nu vaak een hel, omdat ze inderdaad door elke keer weer een andere wildvreemde worden gewassen.
  Het is tragisch dat alleen de SP dit aankaart, eigenlijk een schande.
  En als ze er dan een spotje van maakt, is het winstbejag van SP om stemmen te trekken.
  Nee, winstbejag is de nieuwe stijl van management en regeringsbeleid die deze schande heeft mogelijk gemaakt.

 • Klaas Jan | 05/02/08 om 15:16

  Het is weer raak in dit Kikkerlandje. Er komt weer iets boven het maaiveld uit, dus maaien geblazen. Ergo, er komt weer bloot op de buis en nog wel confronterend bloot ook. Het bloot wat geen enkele Nederlander wil zien omdat het niet spoort met het schoonheidsideaal en de gruwelijke spiegel voorhoud wat er met je gebeuren zal als je die leeftijd bereikt. Afwenden dus dat hoofd en vooral niet nadenken, zoals je dat al jaren doet bij het zien van de restanten van ca 80 opgeblazen mensen in Irak of waar ver weg ook. Laat staan dat je je er nog druk over maakt.
  Hoogervorst, je weet nog wel, die elegante politicus die in de Tweede Kamer zijn vinger in zijn mond stak, is de bedenker van de privatisering van de zorg en verbond daar zijn politieke lot aan. Welaan, dat heerschap heeft allang elders het pluche gevonden om ons met de puinhopen achter te laten. Elk weldenkend mens die bij een I.Q. test een paar vraagjes goed weet te beantwoorden, moet toch beseffen dat sommige grootheden in een democratische samenleving domweg niet te privatiseren zijn omdat marktwerking desastreuze gevolgen zal hebben. We staan nog maar aan het begin. Marktwerking in deze sector betekent helemaal niet dat het goedkoper gaat worden, maar dat er meer geld naar minder zakken zal vloeien. Het grote graaien is allang begonnen door de Zorgverzekeraars, of denk je nu echt niet na hoe al die Sterreclame wordt betaald en waarvan die voetbalclubs worden gesponsored? Wel eens een Achmea bij de KvK nagetrokken? Waarschijnlijk niet, want dan zie je meer dan 100 BV’s welke 100% dochter zijn en dus geen cijfers hoeven te publiceren en dus fiscale eenheid vormen, waarmee de weg vrij is voor onbeperkt schuiven met geld. De salarissen van de directies zullen we dan nog maar even buiten beschouwing laten. Ze prediken de zorg om je gezondheid, ze bedoelen je portemonnee. Een ieder die nog een paar jaar heeft zal dan ook meemaken dat zowel je persoonlijke als je lichamelijke integriteit een farce geworden is. Als je 88 jaar bent, wellicht nog het enige wat je hebt. Dit grote goed wordt mensen afgenomen omwille van geld, wat ronduit schandalig is. Dit in zo’n kort tijdsbestek van een Sterspotje, zo indringend en treffend te laten zien en horen, verdient respect. De SP is niet mijn club, maar chapeau.

 • John | 08/02/08 om 21:33

  Weet je dat de ‘vredesmissie’ in Afghanistan 24 miljoen per maand kost? 800.000 € per dag?
  Deze missie volstrekt nutteloos is?
  Met dat geld hadden heel wat bejaarden gewassen kunnen worden.
  En laat ik dan maar niet over de Betuwelijn beginnen, waar tot in het einde der dagen 100 miljoen per jaar extra ingestoken moet worden.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen