Familie Joran wel betaald voor optreden 

GeenStijl: ‘Pauw & Witteman’ liegt

Jeroen PauwP&W-redactie: Ging wel om reiskosten, direct betaald aan luchtvaartmaatschappij

Peter R. de Vries vertelde bij Nova dat het programma Pauw & Witteman de familie Van der Sloot tegen betaling aan tafel had in de uitzending met nadien het wijnincident.

Ophef bij GeenStijl. Waarop een verklaring van de redactie van het Vara-kletsprogramma. Die luidt:

Afgelopen zaterdag werd in de actualiteitenrubriek NOVA gemeld dat Pauw & Witteman 5000 euro zou hebben betaald aan de familie Van der Sloot. De redactie van Pauw & Witteman benadrukt de familie niet te hebben betaald om in de uitzending te komen.

Wij doen niet aan zogenaamde chequeboekjournalistiek. Wél hebben we de reiskosten van familie Van der Sloot vergoed. Een normale gang van zaken, aangezien we vaker reiskosten van onze gasten vergoeden. In dit geval moest de familie Van der Sloot overvliegen vanuit Aruba. De reiskosten bedroegen daarom enkele duizenden euro’s. Netto heeft de familie aan de komst naar Pauw & Witteman niets overgehouden.”

Volgens GeenStijl nu was de familie al lang in Nederland en is er niet betaald voor een reis en waarschijnlijk ook niet voor een hotel. We legden dat voor bij Pauw & Witteman.

Er volgt weer tekst en uitleg op de website van Pauw & Witteman. Een redacteur tegen Leugens.nl: “Dat ze ook familie bezochten of er al eerder waren maakt niet uit. We hebben de reiskosten direct aan de luchtvaartmaatschappij betaald. en niet meer dan één nacht hotel betaald.”

Vrijdagavond wist Pauw & Witteman een deel van de primeur van Peter R. de Vries te kapen met een telefoongesprek met Joran. De Vries laakt dat vraaggesprek. Was dat zo slecht? U kunt het hier woord voor woord nalezen. Ons inziens – zaterdagmorgen – hadden ze met de vragen over die man en dat bootje moeten doorvragen. Achteraf gezien is dat een nog belangrijkere kwestie geworden.

Vanavond zit de Peter R. de Vries redactie bij Pauw & Witteman, plus ‘Patrick’ die de bekentenissen in de auto los kreeg.

  • Reacties

  • Jochem | 05/02/08 om 09:35

    Jullie liegen zelf ook
    de link “woord voor woord”
    werkt niet

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen