Wederom geslijm van 'erkende' verslaggever 

Volkskrant: pluimstrijkers

Eigen columnist ziek van leugenachtige eenzijdigheid van artikelen over Beatrix.

“Kan het eindelijk afgelopen zijn met het onderdanige geslijm”¦?” Bert Wagendorp is de meest uitblinkende columnist bij de Volkskrant. Die vandaag collega’s niet spaart. Een teiltje vol hield Wagendorp over van twee pagina’s in zijn krant over koningin Beatrix afgelopen zaterdag:

“Na lezing was maar één conclusie mogelijk. Met geweldig en formidabel is de aard van onze vorstin nog volstrekt onvolledig geschetst”¦Het is dat de koningin niet volleybalt, anders hadden onze meiden zich gemakkelijk geplaatst voor Peking. Ook heeft de koningin helaas geen tijd om romans te schrijven, ander wonnen we elk jaar de Nobelprijs.

Het stuk eindige met de conclusie dat Beatrix ‘majesteit en mens’ is. Die erkenning van tenminste een sprankje menselijkheid in de majesteitelijke absolute volheid was ook meteen de enige relativering.”

Wagendorp en anderen die de pest hebben aan halve waarheden treffen het vandaag: ze kunnen zich weer voluit ergeren aan nog eens een hele pagina Volkskrant geslijm over Beatrix. Onder de titel: “Moeder, zus en oma” wordt de lezer getrakteerd op gemeenplaatsen over een mevrouw die, net als vrijwel alle mevrouwen die 70 jaar worden, vooral op familierelaties steunt. (inmiddels ook online)

Dit levert proza op als: “De menselijke Beatrix, ze bestaat”¦Ze heeft geí¯nvesteerd in haar nichtje Margarita”¦Ze is nog steeds attent als gastvrouw bij een lunch.” En ook: “De ochtend voor de plechtigheid kwam ze de ruimte binnen en keek om zich heen: als een filmer, niet eendimensionaal. De vleugel en de vaas met bloemen moesten op een andere plek, vanwege de lichtval.”

Kom er maar in, Wagendorp”¦

Verhaal vandaag geschreven door onder anderen Jan Hoedeman (foto). Hij is voorzitter van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis, de club aan de leiband van de Rijksvoorlichtingsdienst. En eerder zijn entree maakte op Leugens.nl met het Koninklijke Huis.

  • Reacties

  • www.rodehond.net | 30/01/08 om 16:01

    Zo, daar vliegen de keihard ontmaskerde leugens ons weer om de oren :-/

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen