Minister Gerda Verburg schrikt wakker 

Dierenbeulbescherming

Krista van VelzenRapport transport Voedsel- en Warenautoriteit jaar verzwegen.

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is één van die Haagse koninkrijkjes. Met eigen hofhouding en spelregels.

De club is onderworpen aan de minister van Landbouw. Dat is nu Gerda Verburg. Maar die heeft er geen greep op.

Terwijl Verburg op Kamervragen antwoordde dat er met de controle van dierenartsen van de VWA op diertransporten geen vuiltje aan de lucht was, lag er een vernietigend VWA-rapport. Dieren zijn de dupe. (filmpje).

Dat rapport ‘Modernisering activiteiten Levende Dieren en Levende Producten’ kwam naar buiten op internet via Dier en Recht.

De controleartsen doen het werk niet goed. Of konden dat niet doen vanwege intimidatie. Misstanden alom. Men rotzooide maar wat aan. Kortom, reden voor een alarmbel. Die luidt Krista van Velzen. Zij is van de SP. En ook Ineke van Gent. Die is die van GroenLinks. Liegebeestengedoe, vinden ze.

Verburg zegt het rapport nimmer te hebben gezien. En ze laat uitzoeken welke ambtenaren het hebben achtergehouden. Want ondertussen namen ze wel maatregelen om de wantoestanden te verbeteren. Naar het schijnt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen