Joran van der Sloot wijnwerperij 

Witteman: Nova recht wat krom is praat

nullWel degelijk beelden gepikt, hoe journalistiek ook. En gelogen.

De redactie van Pauw & Witteman was boos op actualiteitenprogramma Nova omdat het beelden heeft uitgezonden waarin Joran van der Sloot een glas wijn gooit in het gezicht van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Nova-baas schrijft onder de kop ‘De code van Witteman’ dat het niet uitzenden van die beelden door P&W zelf zot was. “Waar P&W-regisseur Bert van der Veer liet weten dat hij, als hij bij NOVA had gewerkt, hetzelfde had gedaan, laat Witteman z’n verontwaardiging de vrije loop. “Diefstal”, schrijft hij en “schending van de code”. Misschien doelt hij op afspraken die zijn gemaakt na het incident met de ouders van Joran van der Sloot, die de beelden het liefst wilden wissen.”

Deze online uiting komt ook in Vara TV Magazine. Daarin antwoordt Witteman deze week: “De door mij zeer
gewaardeerde hoofdredacteur van Nova heeft veel woorden nodig om recht te praten wat krom is. Dit is de gang van zaken: de eindredacteur van Nova belde mij daags na de uitzending met het verzoek op camera te vertellen wat er gebeurd was omdat zij niet over de beelden van het wijnincident beschikten. Op zaterdag heb ik voor die opname tijd vrij gemaakt. Nova beschikte, bleek tijdens de uitzending, wel over de beelden.”

Paul Witteman was voorgelogen, en dat door ex-collega’s: “De eindredacteur belde daarover een dag later met besmuikte excuses: ‘Anders had je het gebruik misschien voorkomen en dan hadden wij niet zo’n spannend onderwerp gehad.’

Niet alleen dieven, ook nog leugenaren, aldus Witteman.

 • Reacties

 • Niek | 29/01/08 om 14:53

  Ik vond Pauw en Witteman de hele uitzending al op de hand van de familie Van der Sloot door Peter R. de Vries steeds het woord te ontnemen. Door nu zo moeilijk te doen over iets dat zij zelf ook gedaan zouden hebben – het brengen van hot news – trekken zij de aandacht weg van de kern waar het om draait. Het gaat er hier toch om dat Joram van der Sloot zijn karakter blootgeeft. Koel berekenend, eerst nog een slokje nemen en dan de rest beheerst en hard in het gelaat van Peter R. de Vries gooien. Hier gaat het gezegde prima op: een plaatje zegt meer dan duizend woorden.

 • Franz Biberkopf | 30/01/08 om 03:34

  “Leugenaren”?

 • marieke | 01/02/08 om 19:21

  Joram jongen, ik hoop van harte dat je een leren broek aan hebt de dag dat je in een cel met bonkige leer nichten gegooid wordt! en dat je het even weet Nederland, USA en de nederlandse antillen en IK kotsen op jou! Joram …..hope you rott in jail loser! marieke

 • W.Koopmans | 04/02/08 om 13:22

  Een aandachtig luisteraar heeft aan een half woord genoeg ”¦”¦”¦”¦.|
  Joran verraadt in zijn voorbankgesprekken veel meer dan tot nu toe wordt aangenomen!

  Waarom zou iemand niet de dokter bellen bij medische problemen maar wel een lichaam dumpen. Dat is de grote hamvraag ”¦”¦”¦”¦.. !

  Waarom zegt iemand dat als het lichaam gevonden zou zijn , hij in grote problemen zou zijn gekomen?

  Het antwoord lijkt simpel. Joran gebruikte aanrandersdrugs om vrouwen “williger” te maken. Drugs kunnen terug worden gevonden bij een anatomische analyse. Vandaar zijn pogingen om het lichaam te laten verdwijnen en zijn vreugde dat het lichaam niet gevonden is.

  In het interview stelt hij dat hij haar een “blikje” gegeven heeft. Ik verzoek u deze passage nogmaals te bekijken. Tevens verzoek ik u uit te zoeken of Joran haar een “middel” heeft toegedient via dit blikje. Joran laat zich in het interview niet uit over de inhoud van dat blikje.

  De combinatie alkohol en drugs kan fataal worden bij veel vochtverlies. Iemand overlijdt niet zomaar in je armen . Een jonge sterke meid als Natalee ? Heeft Joran misschien middelen uit Nederland meegenomen naar Aruba om Amerikaanse meisjes daarmee te kunnen misbruiken?

  Had Joran contacten met drugshandelaars op Aruba. Was de helper in het bootje misschien zijn dealer? Joran stelt in het interview dat hij deze persoon zou kunnen chanteren. Drugs? GHB zou de boosdoener kunnen zijn.

  Ik mag u er op wijzen dat de laatste foto van Natalee laat zien dat ze high is
  Op extasy of GHB of iets dergelijks.

  Er zit nog veel meer aan dez zaak vast, maar dat zult u zelf ook wel realiseren.

  Vriendelijke groeten: Drs. W. Koopmans

  \

 • ww | 04/02/08 om 18:32

  Toch knap dat mensen aan de hand van een interview en geheime opnames een zaak kunnen oplossen hier. Ik zou zeggen help de politie ff, zodat ze het ff kunnen oplossen.

  Zelf vindt ik het erg moeilijk te beoordelen temeer omdat niet alle gegevens van het onderzoek (logisch) bekend zijn. De kans dat conclusies te kort door de bocht zijn is dan erg groot. Hij heeft wel alle schijn tegen zich, dat zonder meer.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen