Advocaat beleggers vermoedt aansprakelijkheid 

Palm Invest bij Harry Mens

Betaald interview om beleggingen aan te prijzen. [Artikel aangepast op 25 mei 2017 met de toevoeging dat Bart Donders wel verdachte was maar is vrijgesproken. Hier de volledige uitspraak. ]

Terug gezien: Business-Class van 25 maart 2007

Deze week zijn de chefs van Palm Invest aangehouden. Ze worden verdacht van fiancií«le malversaties met hun beleggingen in Dubai van geld van zeker 400 klanten. die legden ieder minimaal 50.000 euro in.

Bart Donders was namens Palm Invest te gast bij Business-Class van Harry Mens. Hij was bij Palm Invest, maar is niet vervolgd want hij was niet schuldig aan de malversaties anders dan de eigenaren die zijn later zijn veroordeeld Ook in de reclameblokken kwam Palm Invest enkele malen voor, en op de website met een link.

Dit is een ‘package deal’ van het bedrijf en Harry Mens waarbij bedrijven betalen voor reclame en een optreden in de show. Het doel van het geheel is promotie, in dit geval van Palm Invest.

Bart Donders, onder meer: “Met geld maken we geld. We trekken geld uit de markt waar we 9 procent jaarlijks voor teruggeven, met een stuk zekerheid dat klanten ook na drie jaar de obligatiesom terugkrijgen.”

De geloofwaardigheid komt ter sprake en die wordt als volgt onderbouwd. Business Class zendt wat beelden uit van de aanleg van de eilanden in Dubai. Ze verschillen weinig van de reclamespotjes. Donders: “Jullie hebben zelf ook kunnen zien wat er gebeurt en hoe het gebeurt; de kwaliteit van het bouwen. Ja, die markt is booming.”

De tweede ‘garantie’ dat het goed gaat is de ‘Stichting Garantiegelden’. Donders zegt dat Palm deze stichting de eigendomsrechten in handen geeft en daarmee de eerste hypotheekrechten op het onroerend goed in Dubai. “Ofwel een keiharde zekerheid om te zorgen dat obligatiegelden terugkomen.”

Harry vraagt nog, ter controle: gaat dat via de Nederlandse regels? Donders: “Ja, en ook via de Nederlandse wetgeving. Dus dat is wat dat betreft helemaal klaar.”

Donders noemt als betrouwbare ontwikkelaar het nationale bedrijf in de Arabische Emiraten Nakheel. Palm koopt bij dit bedrijf het onroerend goed. En dat gaat goed, verzekert Donders: na vier maanden activiteit is de waarde van de beleggingen al 138 procent van de ingelegde gelden.

Harry doet de pay-off zelf: “Wilt u meer weten, kijk dan op onze site.”

Is Harry Mens nu medeaansprakelijk voor de eventuele problemen van beleggers met Palm Invest? Bartels Advocaten in Zeist onderzoekt volgens advocaat Sanjeev Loilargosain of dat het geval is.

Harry Mens vindt Bartels cs ‘oplichters’. De Fiod-ECD zit ook fout volgens de makelaar. Palm voldoet aan zijn verplichtingen. Zegt Mens tegen de Volkskrant.

Volgens de woordvoerder van RTL is Mens zelfstandig met zijn sponsoring. Hij verkoopt met zijn bedrijf in Lisse de zendtijd aan adverteerders en geí¯nterviewden. Zie ook de betaling door rugarts Dekkers aan Harry Mens.

“RTL heeft de reclame van Palm Invest per eind 2007 gestopt. Ze kon geen accountantsverklaring overleggen. Deze week hebben we Harry Mens gevraagd om er ook mee te stoppen.”

 • Reacties

 • Arno | 26/03/08 om 12:16

  Het is niet Bart, maar Remco, op het plaatje…

 • Dave | 07/08/08 om 12:15

  Gierige mensen lopen altijd de risico opgelicht te worden. Dus niet klagen Nederlanders..Je wordt dagelijks opgelicht door de verzekerings-branche, overheden, detailhandels, personeelsdienst om zo door te gaan.. door reclame spotjes op TV.

  Het is vandaag PalmInvest over 5 jaren is weer een ander via ander kanaal. En toch zullen heel gasten intrappen

  Veel succes

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen