Dood Palm Invest brood voor juristen 

Advocaat Dion Bartels liegt een potje vol

Dion BartelsHarry Mens en advocatenkantoor betwisten de waarheid.

“In het heetst van de strijd heeft Dion Bartels, woord- en penvoerder van de Vereniging Vastgoed Participanten, VVP, abusievelijk en ten onrechte vandaag, 23 januari, tijdens een telefonisch interview met RTL Z de indruk gewekt, dat Mondi niet onafhankelijk en betrouwbaar zou zijn, dat de heer Rob Smulders van Mondi op kosten van Palm Invest afgereisd is naar Dubai en dat hij betaald zou worden door Palm Invest om een positief oordeel over deze uit te spreken.”

Oeps. Iemand onterecht afgebrand op RTL-Z en er met een e-mail met excuses vanaf komen? Luister even naar de reportage.

Rob Smulders van belangenorganisatie Mondi heeft ‘gegeten en gedronken’ in Dubai en wilde een positief advies afgeven over Palm Invest. Dat is nog net voorkomen. Beweert Dion Bartels

Het is gelogen. Smulders van Mondi in Tilburg begrijpt de reden: “Wij adviseren ook in deze kwestie. Maar we verzamelen eerst gedupeerden en kijken dan wat de beste actie is. We vragen eventuele gedupeerden niet direct om geld.”

En hoe gaat Dion Bartels te werk? Hij heeft een min of meer concurrerende belangenvereniging, de VVP: Vereniging Vastgoed Participanten.

Dat lijkt een onafhankelijke club, maar Bartels zwaait er de scepter. Op de homepage staat ook: “Heeft u geí¯nvesteerd in één van onderstaande projecten? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Bartels Advocaten.” Met de namen en nummers van advocaten van Bartels Advocaten.

Advocaat Sanjeev Loilargosain van Bartels doet het woord. “De heer Bartels leidt zowel Bartels Advocaten als de VVP. Hij heeft dus twee petten op en moet die goed gescheiden houden.” Loilargosain is verbaasd om zijn naam en nummer terug te vinden op de homepage van de VVP. “Dat wist ik niet.” Die scheiding is dus ook een ”¦

In het interview met RTL-Z zegt Bartels dat hij Harry Mens aansprakelijk wil stellen vanwege reclamespotjes voor Palm Invest. We schreven dat Palm ook in de uitzending reclame mocht maken.

Harry Mens vuurt terug. Tegen Leugens.nl: “Ik heb het zo gezegd: mijnheer Bartels klopt iedere belegger duizend euro uit de zak. Hij is advocaat, officier en rechter tegelijkertijd.

Hij doet er alles aan om bedrijven kapot te maken in de publiciteit. En daarmee klanten te trekken. Eerst bij de beleggers in Royal Dubai 1,5 ton, toen bij Golden Sun 1,5 ton en nu bij Palm Invest. Dat is lijkenpikkerij. En is dat misschien geen vorm van oplichterij?”

De bedragen zijn onjuist, zegt Loilargosain: “Royal Dubai ging direct failliet en we konden niets meer doen. Voor de Golden Sun zaak hebben zich ruim 110 mensen ingeschreven. Voor Palm Invest hebben zich nu ruim 180 personen gemeld, maar nog niemand heeft getekend of betaald. Dat moet nog gebeuren.”

Was het verstandig om Palm Invest in Business Class op te voeren? Harry Mens: “Ik kan niet alles wat mijn gasten zeggen op waarheid controleren. Dat is hun verantwoordelijkheid. Bovendien heeft Palm Invest alle rente betaald en over drie jaar weten we of ze aan hun verplichtingen voldoen. Maar ondertussen worden ze kapot gemaakt.”

Loilargosain: “Vreemd dat Mens het voor zijn adverteerder blijft opnemen. Wij weten veel van Palm Invest wat niet deugt. De laatste rente heeft Palm Invest betaald in met de inleg van nieuwe beleggers in december. Voor zo’n partij kun je dus beter niet je hand in het vuur steken.”

 • Reacties

 • Daturaderk | 05/05/09 om 23:03

  Volgens mij maken de meeste mensen hierboven zich te druk om Bartels advocaten. Ze zouden zich beter druk kunne maken om bedrijven als Palminvest, Goodwood en Parttrust wat toch gewoon oplichters blijken te zijn.

 • JAN | 05/11/09 om 15:02

  Bartels Advocaten, goed gedaan eindelijk heeft deze advocaat een koekje van eigen deeg gekregen.
  Een straf klacht tegen Bartels advocaten mag niet uit blijven!!!
  Het is zo een zielig geval van uurtje factuurtje.
  Ze moeten hem opsluiten met Lakerman.
  Bartels is zo ondeskundig hij begrijpt niet dat met zijn uitlating hij het vertrouwen in het gehele Financial system beschadigde,hij richt daarmee schade aan de gehele Nederlandse maatschappij.
  Vastgoed fonds Palm Invest een goed voorbeeld, van ondeskundig handelen van de bestuurders,mis management hoogst waarschijnlijk , maar geen oplichting omdat de beleggers van Palm Invest te allen tijde zoals overeengekomen de maandelijkse rente van maar liefst 9 % altijd heeft uitbetaald. En omdat het bedrijf voering van Palm Invest meer dan waarschijnlijk er toe had geleid dat alle investeerders hun gehele inleg terug hadden betaald inclusief de beloofde 9% rente.
  De reputatie van financií«le instelling komt te voet maar vertrekt ter paard wanneer er een blaas kaak als Bartels volledig onzorgvuldig onderzoek pleegt naar de vermeende fraude.
  Door deze acties ontvangen belegger vaak minder geld terug of helemaal geen geld terug van hun geí¯nvesteerde vermogens omdat de reputatie van het bedrijf zodanig word beschadigd dat er een verband ontstaat tussen het ingelegde vermogen van de investeerder en de negatieve uitlating van Bartels,
  De bedrijf voering komt dan tot een gehele stil stand , de te verwachte omzetten worden daardoor niet meer gerealiseerd.
  Er ontstaat een maatschappelijke wederkeer op het betreffende bedrijf waardoor er geen normale bedrijf voering meer mogelijk is.
  Vaak jonge bedrijven met goede ideeí«n, Bartels slaat ze de hersens in. Door constant dit soort bedrijven in het dag licht te stellen als witten borden criminelen, oplichting en zeker niet minder dan fraudeurs.
  Beleggers zijn beter af voor hun eigen portemonnees, een advocaat aan te stellen welke op een discrete wijze misstanden aan de kaak weet te stellen.
  Er moet gewoon toe zicht komen voor dit soort van bedrijven( richt lijnen)
  Maar ook een toezicht houder op dit soort Lakerman Bartels praktijken, hun activiteiten kunnen het daglicht niet verdragen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen