Reclame geweigerd door zoekdienst 

Geen sigaret

SlomeSigaretSlim of niet, Google gelooft er niets van.

De De SlimmeSigaret is een ‘e-sigaret’, ofwel een te vullen huls die wordt gevoed door stroom, bijvoorbeeld de 12 volt in de auto.

Het ding gloeit en rookt als een sigaret, maar met waterdamp. En bevat nicotine vullingen. Beweert te voelen en te smaken als een sigaret. Maar bevat geen tabak, dus niet de schadelijke stoffen. Zegt de maker, Frans van Hintum in Helmond.

Hij heeft al een tv-spotje, en een vervolg staat klaar.

Echter, in onder meer Europa is tabaksreclame in de pers, radio, tv en internet verboden. Dus Google weigert de reclame voor de SlimmeSigaret. Eigenaar boos, en daagt Google.

En maakte dat bekend in een persbericht. Laat een rechtszaak ongeveer 10.000 euro kosten, de gratis publiciteit weegt daar zeker tegenop.

Wat beweert Google? In de voorwaarden van reclameprogramma AdSense staat er niets over maar wel in de veel gestelde vragen met als verbodscategorie: “Sales or promotion of tobacco or tobacco-related products.”

Nu bevat de SlimmeSigaret geen tabak. Maar is het niet een aan tabak gerelateerd product? Dat mag de rechter gaan uitmaken.

  • Reacties

  • P.M. Legene | 22/01/08 om 11:35

    Waar is de leugen in dit artikel? Los daarvan vermoed ik dat de rechtzaak tegen Google (veel) meer zal gaan kosten dan de genoemde 10.000,-
    Ook vermoed ik dat het geld van Van Hintum in rook zal op gaan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen