'Cruise heeft kind van Scientologybaas' 

Tom Cruise liegt,Andrew Morton liegt”¦

Tom CruiseBiografie niet buiten Amerika verspreid en sekte vecht tegen video.

Gelezen: MSNBC voorpublicatie, Sydney Morning Herald

Eerst kassiekijken: zie hier de opgedoken geloofsbelijdenis over Scientology van Tom Cruise: “Je bent aan boord of je bent niet aan boord”¦effectief het leven van mensen veranderen”¦ik ben zonder compromis toegewijd”¦geluk, vrede, het verenigen van culturen”¦”

Een aantal video’s is al verwijderd, onder druk van Scientology Church. Op Gawker staat ook de volledige versie. Gawker belooft die hoe dan ook niet te zullen verwijderen.

Dit staat los van de verschenen biografie. Na Diana is Tom Cruise het volgende slachtoffer van Andrew Morton. In zijn Tom Cruise: An Unauthorised Biography beweert hij dat Cruise de tweede belangrijkste man van de Scientologykerk is na Ron Hubbard.

Scientology ontkent dit in een uitgebreid commentaar en noemt de bewering een leugen en ‘belachelijk: Cruise is “een gewoon lid zonder enige officií«le of onofficií«le positie in de kerkelijke hií«rarchie”.

Morton gaat ver: volgens hem is het veelbesproken kind van Cruise en Katie Holmes een reí¯ncarnatie van de geest van Hubbard en tot stand is gekomen met sperma van Hubbard. Scientology schuift dit als quatsch van de hand.

Ook zijn er geen uitzonderingsregels voor het paar-Cruise, schrijft Scientology. Morton is een leugenaar die wordt gedreven door haat. Elk aanbod voor wederhoor heeft hij afgewezen. Geen Britse uitgever durfde de biografie aan. De Amerikaanse uitgever heeft besloten om haar niet buiten de VS en Canada uit te brengen (maar wel online te koop). Bang voor juridische claims.

Dat is geen ongegronde angst. Scientology heeft de Nederlandse publiciste Karin Spaink tot het uiterste gedreven met processen. Ze hield vol en publiceert op haar website stukken over de sekte.

Nog een aardige blogpost over het afbeelden van Cruise in de media naar gelang de stemming over hem.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen