Sigarettenfabrikant beraadt zich over stappen 

Marlboro not amusedmet Wilders-poster

Wilders MarlboroJuristen buigen zich diep over het fotojokken.

De foto van Geert Wilders in een sigarettenverpakking met de tekst “Extremist, brengt u en de samenleving ernstige schade toe”.

Het openbaar ministerie (OM) ging zaterdag en zondag over tot inbeslagname en aanhouding omdat de posters beledigend waren voor Wilders.

Foutje, bedankt, meent het OM bij nader inzien. Niks mis met die posters. Wilders en cohen eensgezind voor de mening dat vrijheid van meningsuiting ook geldt voor je ergste tegenstanders, zonder gelijk ‘demonisering’ te roepen.

De Internationale Socialisten verspreiden de poster nu verder. Maar voor de foto hebben de makers het beeldmerk van Marlboro gebruikt.

Het fotojokken van de verpakking druist in tegen de merkrechten van de sigarettenimporteur. Dat is Philip Morris International. Pikt die het pikken van de verpakking.

Nee, eigenlijk niet. Maar de zaak is nog in beraad bij de juristen. De producent speelt met drie vragen, zegt de woordvoerder:
1. Is dit echt een merkinbreuk?
2. Is er dan een mogelijkheid om er iets tegen te doen?
3. Zo ja, is het dan verstandig om het misbruik aan te pakken?

Bij de laatste vraag speelt mee of de golf aan publiciteit die dit met zich mee zal brengen gunstig of juist ongunstig zal uitpakken voor het sigarettenmerk. Dus is het niet enkel een juridische kwestie.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen