Heleen Mees kapittelt ex-premier om interview 

‘Ruud Lubbers liegt’

Heleen MeesFelle aanklacht om ongewenste intimiteiten.


Gelezen: column Heleen Mees in NRC

Ruud Lubbers is al ‘lid’ van Leugens.nl. Vanwege de afgedwongen censuur op Wikipedia. Niet alleen omdat hij zijn lemma liet verknippen, maar vooral omdat hij het ‘op slot’ gezet.

Lubbers is het niet eens met de rapportage over ongewenste intimiteit. Dit onderwerp brengt hem opnieuw op het podium. De aanklager heet Heleen Mees, neo-feministe en cheffin van Woman On Top.

Mees ageert nu tegen het Marathoninterview met Lubbers voor de Vpro-radio. Ze verwijt interviewer Chris Kijne dat hij Lubbers de kans geeft om de ‘kwestie’ te bagatelliseren. Lubbers doet dat, beweert Mees, met onwaarheden en ontwijkingen:

  • Het OIOS-rapport over Lubbers, zoals beschreven in The Independent (en bevestigd door de VN), gaat uit van ongewenste intimiteiten bij vijf vrouwen;
  • Vier van de vijf dienden geen klacht in uit angst voor de gevolgen;
  • Lubbers viel in zijn appartement in Gení¨ve een jonge medewerkster van de UNHCR lastig;
  • Een medewerkster van een aan UNHCR gelieerde organisatie kreeg te maken met betasting en een uitnodiging voor Lubbers’ hotelkamer;
  • Lubbers dicht ex-minister Max van der Stoel, die forse kritiek had op het OIOS-rapport, ten onrechte een officií«le rol toe; Lubbers schakelde hem zelf in;
  • Ook de internationale rechter Stephen Schwebel, die Koffi Annan adviseerde over de zaak, was in samenspraak met Lubbers gekozen.

Kortom, zegt Mees, Lubbers mag in zijn handen knijpen dat hij diplomatiek immuun was en daarmee rechtszaken in Gení¨ve en/of New York kon ontlopen.

Morgen publiceert leugens.nl het weerwoord van Ruud Lubbers. Hij beweert dat Mees de feiten selectief en gekleurd presenteert.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen