Propaganda of niet, wie geeft uitsluitsel? 

Videojokken de VS?

daar komt de bootBeschuldiging Iran van enscenering bootaanval.

Gezien: health first pharmacy target=_blank”>BBC

Afgelopen weekend provoceerden vijf Iraanse speedboten drie Amerikaanse schepen in de Straat van Hormuz. Dat meldde het Pentagon in Washington. Die vroeg Iran om de actie af te keuren

Iran vond de berichten zwaar overdreven. De Amerikanen produceerden bewijslast, met een videofilm:

Het begint met waarschuwingen van een Amerikaanse marineofficier. Vervolgens zien we speedboten met grote snelheid steeds naderen en rondjes varen rond de marineschepen. Er is ook een stem te horen, volgens de VS van een Iranií«r: “Ik kom naar jullie toe, jullie worden in een paar minuten opgeblazen.” Amerika dreigt te schieten en de boten vertrekken.

Op grond daarvan kwam er meer berichtgeving.

Niets van waar, zegt Iran. De beelden zijn gemonteerd en de stem is vals.

  • Reacties

  • P.M. Legene | 09/01/08 om 21:17

    De USA hebben een lange traditie in dit soort incidenten. Te noemen vallen Pearl Harbour, de Varkensbaai en de Golf van Tonkin. Iran kent die traditie uiteraard ook en weet nu waar het aan toe is. Wij weten dat niet, omdat de media bij ons de Amerikaanse propaganda als feiten vermeldt.

  • John | 10/01/08 om 00:48

    Amerikaanse oorlogsschepen voor de Iraanse kust zijn geen provocatie? En als Iran hierop niet reageert, zoeken we wel een andere reden om een oorlog te beginnen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen