Krant Dag plaatst BN'ers in sponsorbijlage 

Beelen en Latijnhouwers voor Intersport

Presentatoren verrast door plaatsing in commercií«le omgeving.

Gratis krant Dag van woensdag 2 januari 2008 had een commercieel deel van 11 pagina’s met Intersport. De krant zette het erbij op de beginpagina die omgekeerd achterop de krant stond: “Dit is een promotionele bijlage in samenwerking met Intersport.” Die vervolgens nog op elk pagina groot adverteerde.

Journalistiek verpakt als reclamefolder. Met interviews met Giel Beelen van 3FM en met Jeroen Latijnhouwers van RTL Nieuws.

Wisten deze beroemde presentatoren dat ze onbetaald onderdeel werden gemaakt van een commercií«le bijlage?

Een lid van de hoofdredactie van Dag: “Voor zover ik weet is dat hun verteld.”

Bart de Voogd, voorlichter radio van de publieke omroep:

“Het is hem in ieder geval niet bekend dat een vraaggesprek met hem in een gesponsorde omgeving geplaatst zou gaan worden. Giel is zonder uitzondering bijzonder terughoudend waar het gaat om aanwezigheid in gesponsorde items.”

Danielle van Es, persvoorlichter van RTL Nederland:

“Jeroen Latijnhouwers heeft in het betreffende dagblad in een redactioneel artikel, in het kader van goede voornemens, gesproken over zijn sportieve hobby.

Wij waren er niet van op de hoogte dat dit in een gesponsorde bijlage zou worden geplaatst, hadden we dit geweten dan hadden we hier geen toestemming voor verleend.”

De hoofdredactie van Dag in tweede instantie: “Hun is verteld dat het voor een themabijlage was. De redactie is niet gestuurd door de commercie, maar opereerde zelfstandig.”

Beelen zegt er, bij nader inzien, niet wakker van te liggen en laat het erbij. Beelen is ‘stijlloos’ in het interview. Hij zegt niet te sporten en zich voor te nemen om meer te gaan roken in 2008. Zijn sportman van het jaar is Tom Boone: “Een 16-jarig meisje aan de haak slaan is gewoon strak.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen