Na 'kort Amerikaans' nu ook 'kort Chinees'. 

Schat, ben even naar de kapper

Al weer?

Gelezen: Trouw en Trouw Verdieping

Den Haag heeft zijn eigen Chinatown met onder meer ‘knusse winkeltjes, toko’s, Chinese acupunctuur en de geur en kleur van specerijen’. En ook kapsalons annex massagesalons.

Knippen, scheren doen ze, en seks ook. De Chinese seks kost weinig. Net als Chinees eten. De christelijke krant meldt de marktprijzen:

 • Aftrekken: 15 tot 30 euro
 • Oraal: 50 euro
 • Neuken: 100 euro

De mannen kopen gerief bij prostituees in nood. Op een ’verdwaalde’ Marokkaanse of Indonesische na, zijn het allemaal Chinese vrouwen. Vaak opgejaagd omdat ze illegaal in het land zijn, van hot naar her gesleept. En daar weer ‘te werk’ gesteld.

Er zijn zeker zes van deze kapperszaken in Chinatown Den Haag. De zaken hebben geen vergunning om prostitutie aan te bieden. De politie treedt niet op, althans niet tegen deze zaken.

Trouw: “Een rechercheur zichzelf incognito laten masseren is lastig, want dat kan door de tegenpartij in een rechtszaak als uitlokking worden gebruikt. Bovendien moet de politie een duidelijke reden hebben om ergens naar binnen te gaan. Bijvoorbeeld als er sprake is van overlast.”

De Stichting Hulpverlening en Opvang Prostituees (Shop) probeert te helpen. Dat lukt nauwelijks.

 • Reacties

 • Eduard Bekker | 23/12/07 om 12:13

  Interessant voor mij als redacteur van de Binnenstad Ondernemers Federatie. Maar hoe krijg ik hier een vinger (ahem) achter, zonder eh….

  Hoe de vork in de steel zit, zal straks eerder nagevlooid kunnen worden in hookers.nl.

  Hoe dan ook. Dit is niet wat de gemeente met het promoten van Chinatown (dat straks een eigen drakenpoort krijgt) voorstaat.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen