Harde feiten, fraude en islam te veel voor de zittende macht 

De PvdA-haan kraait drie keer

Criticaster moet gaan, moet blijven.

Marcel Duyvestijn is chef van de website van de PvdA Amsterdam. Daar schrijft hij ook kritische columns. Om discussie op te wekken. Dat kan hij goed. Dus vroeg Intermediair hem om ook een weblog bij te houden in de rubriek Publieke Zaken. En hij doet ertussendoor even Lux Voor gericht tegen ‘het gesomber en gepolder van de gevestigde orde’.

Met medestanders schreef hij afgelopen weekend dit opiniestuk voor Het Parool. Met onder meer: “Linkse partijen zullen nooit de hand in eigen boezem steken. Dat deden ze niet bij Pim Fortuyn. En dat doen ze nu ook niet met Geert Wilders, Rita Verdonk of Henk Kamp. Gewoon omdat zij het zijn. Zij zijn rechts. En zij schofferen ”˜onze’ moslims. Die kunnen zich niet verweren. Denken ”˜wij’.”

Frisse jongen dus. Iets te fris. Vond PvdA-fractieleider Manon van der Garde,”Duyvestijn pakt ook haar aan: “De Amsterdamse PvdA raadsleden Michiel Mulder en Manon van der Garde gaven in recente forumbijdragen ”˜rechts’ zelfs min of meer de schuld van de groeiende segregatie.”

Manon schreef immers ‘Stop de rechtse demagogie’, dat eerder verscheen in de Volkskrant: “Willen we segregatie stoppen, dan moet links de rechtse demagogie een halt toeroepen. Dat kán ook.”

Twee scherpe, goede stukken. En toch: eruit met Duyvestijn als websitechef voor de PvdA Amsterdam. Vindt Van der Garde. De term die ze bezigde volgens Het Parool: ‘vertrouwensbreuk’. De kop boven Duyvestijns gewrtaake verhaal was tevergeefs: “Schiet niet op de boodschapper.”
Maar Manon (foto) is volgens de krant door haar eigen raadsfractie teruggefloten. Er komt een ‘bemiddelaar’ voor de kwestie.

Is dit juist? We checkten het eerst bij Manon van der Garde. Er is niets van waar, beweert ze. Het Parool en GeenStijl zitten ernaast. Tot drie keer toe herhaalt ze de ontkenning. Ze wil niet zeggen of er een bemiddelaar mee praat. Luistert u mee.

Kraait de haan drie keer? We belden ook met Marcel Duyvestijn. Wat is de reden van ontslag c.q. om uw contract niet te verlangen. “Dat is het opiniestuk. Dat heeft Michiel Mulder, voormalige vice-fractievoorzitter me gisteren gezegd.”

En ook: “Vandaag is het gesprek heropend. En er komt een bemiddelaar bij.”

Eén van beiden spreekt de waarheid niet. Wie, denkt u?

Dan was er nog PvdA-wethouder Lodewijk Asscher die met kompaan pleitte voor ‘harde taal’. Voor de taal van Marcel Duyvestijn, bijvoorbeeld.

Asscher stond al tegenover zijn partij met de kuiperijen in Zuidoost.

(Wordt vervolgd)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen