Baron heeft recht op antwoord, vindt de Ombudsman 

Edwin wacht, Jan Peter

Balkenende’s Rijksvoorlichtingsdienst heeft gelogen, vindt De Roy van Zuydewijn.

Gezien: RTL

Kom niet aan onze Edwin. Want hij is vaste klant op Leugens.nl. Jan Peter wil wel graag, maar hij moet dan vaker liegen.

De Ombudsman serveert beiden hier, als duo. De premier moet Edwin de Roy van Zuydewijn antwoord geven. Op de beschuldiging van De Roy dat de Rijksvoorlichtingsdienst heeft gelogen.

Waar praten ze over? Telegraaf, 1 maart 2006: “De koninklijke familie heeft in het verleden een schikkingsvoorstel van Edwin de Roy van Zuydewijn”¦

Deze zin is niet afgemaakt, maar er kan staan: ‘”¦afgewezen’, leert het AD. Vervolg: “De Roy van Zuydewijn deed zijn voorstel al enige tijd geleden, aldus de RVD. Wat het voorstel precies inhield weet de woordvoerder niet. De Roy suggereert zelf dat hij voor 2 miljoen euro Margarita voorgoed met rust zou laten en zijn stilzwijgen zou bewaren.”

Volgens De Roy is er nooit sprake van geweest van een schikkingsvoorstel. Hij wil tekst en uitleg van Jan Peter Balkenende, de baas van de RVD. Balkenende moet de klacht nu alsnog binnen twee weken afhandelen. Zegt De Ombudsman. En Jan Peter mag zich dan niet meer achter ‘complexe juridische beweringen verschuilen’.

Hoe zit het dan? Leugens.nl probeerde het uit te zoeken. Een wespennest, zoals alle affaires met onze vaste klant. De advocaat van prinses Margarita, mr. Germ Kemper te Amsterdam, wil er niets meer over kwijt.

De Roy’s toenmalige advocaat Pim de Vos, heeft zich laten ontvallen dat er wel degelijk voorstellen om ‘minnelijk te schikken’ zijn gedaan aan Kemper. De Roy beweerde eens dat dit schikkingsvoorstel buiten hem om gedaan is. Ook zou het het steeds om mondelinge voorstellen zijn gegaan.

Het naadje van de kous? De Vos mag er officieel niets over zeggen, en zwijgt evenzeer als Kemper. Z’n tong jeukt, dat wel. Hij is wel benieuwd hoe dit afloopt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen