Geen schooltoets, maar wel een 'innerlijk toets' 

Talentvol leugenaar

Toch tussen het bondswerk door Machiavelli gelezen?


Ze heten Sywert, Max, Eline, Mara, Avalon, Jaap en Charlotte; het bestuur van het het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks).

Sywert (van Lienden) is 17 jaar. En voorzitter. En een politiek talent en succesvol met de acties tegen de 1040 lesuren-norm op middelbare scholen in Nederland.

Dus ook een politicus in de dop. Die bereid is te liegen, zei hij zaterdag tegen de bijlage HartenZiel van de Volkskrant:

“Ik zal inderdaad niet iemand opzettelijk benadelen, sowieso wil ik mensen niet persoonlijk schaden, maar dat ik een leugentje om bestwil niet mijd, dat klopt wel.

Dat komt omdat ik denk in termen van: het resultaat telt. In de politiek heet liegen trouwens anders hí¨: daar heet het bluffen.

Dus met een iets verdraaide voorstelling van zaken op tv komen die het uiteindelijke doel dient: minder lesuren, daar heb ik geen moeite mee.”

Sywert regelt dit met zijn geweten: “Ik heb daarvoor een innerlijke toets dat ik niet te ver ga.”

Welke politieke partij past dit het beste bij? Bij de meeste partijen, zo zeggen we in navolging van Antonie Kamerling.

  • Reacties

  • Rodehond.net | 10/12/07 om 09:37

    Erg domme openhartigheid voor een “politiek talent”.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen