Kanovaarder na ruim 5 jaar weer boven water 

Mooi gelogen dood

Maar laat je dan in vredesnaam niet daarna nog ‘vereeuwigen’.


Gelezen: Daily Mail.

De lijst van premature doodverklaringen werd deze week verblijd met die van John Darwin. Op 21 maart 2002 verdween de toen 51-jarige gevangenisbewaarder met zijn kano op de Noordzee in de buurt van havenstad Hartlepool. Dacht men. Op 1 december 2007 meldde hij zich bij een politiestation in Londen, met geheugenverlies.

Ons aller geheugen Google hielp een handje, nadat eerst zijn vrouw Anne werd opgespoord in Panama City en zijn zoons Mark (31) and Anthony (29) in Engeland.

Hun vader was dood, dachten ze. Ook zij hadden een foto van hun moeder í¨n vader samen eerder kunnen vinden. Slechts intikken in Google ‘John, Anne, Panama’ was genoeg geweest.

Het eerste resultaat van die zoekopdracht kwam van Move to Panama: een foto van John en Anne Darwin met hun makelaar, met een datum: 14 juli 2006. Gevonden door een alleenstaande Britse moeder die de zaak verdacht vond, naar eigen zeggen.

Daily Mirror kocht de rechten af bij de website en bracht de primeur met een commentaar van de betrokkenen bij de verhuizing.

Verslaggever David Leigh had vervolgens een interview met de gelukkige echtgenote, die de levensverzekering incasseerde in 2003. Heerlijk bijeen gelogen levensverhaal, met de bekentenis dat de gevonden foto in Panama echt was, geí¯llustreerd met de foto van de arrestatie van haar echtgenoot.

De zoons zeggen het slechtoffer te zijn van oplichting.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen