Jort Kelder opnieuw gedaagd voor scherpe tong 

Antonio Perra oplichter noch tuig van de richel

Dus moet er een rectificatie komen. Via een Ster-spot.

Bram Moszkowicz is met recht gekwalificeerd als ‘beroepsleugenaar’ met een ‘dubbelrol’ die zich ‘met zwart geld’ liet betalen door criminelen. Maar hem ‘maffiamaatje’ mag niet. Dat oordeelde het Gerechtshof in Amsterdam in mei 2007 in een proces van de advocaat tegen Jort Kelder.

Deze journalist mag wederom voor de rechtbank verschijnen. In Vara-programma De Wereld Draait Door van 31 oktober 2007 zei Kelder over ondernemer Antonio Perra.

 • “Ik dacht dat dit een baas was van de Siciliaanse maffia. Ik sluit het ook niet uit, hij komt er vandaan.”
 • “Dit is een ongelooflijke oplichter”
 • “een stuk tuig van de richel”
 • “iedereen krijgt nog geld van die man”
 • “het is een ongelooflijk agressieve, materialistische, vervelende meneer”.
 • “Jongens doe het niet!” (tegen investeerders)

Met Advocaat Theo Hiddema deed Perra al aangifte bij het OM wegens smaad, laster en belediging. Daarop heeft Kelder de term ‘oplichter’ ingetrokken, louter op zijn weblog. Nu volgt er een civiele zaak, ook om kwalificaties in de Volkskrant op zijn website op 9 november en op 11 november 2007.

Perra was op tv onderwerp van gesprek als ‘hoogste nieuwe binnenkomer’ in de Quote 500 lijst van rijken in Nederland. Volgens Kelder, voorheen de baas van die uitgave, is dat volkomen onterecht. Zijn opvolgers liegen ook.

Perra komt in de Quote-500 vanwege het uitbaten van een patent voor een plastic sluiting van drinkblikjes. Darmee zijn ze te hersluiten indien ze niet leeggedronken zijn.

Ball Packaging, één van ’s werelds grootste verpakkingsfabrikanten, zou er 250 miljoen euro over hebben. Blik voor klanten daarvan, onder meer Coca-cola is al afgebeeld met de gevonden sluiting. 4sight Innovation BV heet de exploitant.

Eerder kwam Perra op het idee van ronde beeldschermen (lees de reacties), ook verhandeld via Cyprotec in Alkmaar. Dat werd niks. De twee bedrijven zijn gevestigd aan Hazenkoog 8 in Alkmaar, alsmede en Bound2B.

Goud lonkt voor Tony Miljony (Quote). Perra schermde met een beursgang van 1,3 miljard euro, in een interview met Quote.

Dat succes verwacht ook zijn belangrijkste investeerder Marcel Boekhoorn (‘zoek de massa, pak de kassa’). Hij heeft volgens de woordvoerder van Perra 30 procent van 4Sight Innovation, waarvoor Cees van der Hoeven adviseur is.

De eis is bijzonder: Kelder moet de beledigingen intrekken met een spotje bij de Ster vóór en na het programma De Wereld Draait Door. Ook moet er een verklaring op zijn weblog komen. Die moet er een hele maand blijven staan. En Kelder moet van Perra c.s. de beledigingen wegnemen van het web.

Het einde van de tekst die Kelder zou moeten bezigen: “Deze opmerkingen neem ik geheel terug. Ik heb mijn eigen persoonlijke belangen laten prevaleren. Ik had mij niet van deze beledigende en krenkende bewoordingen moeten bedienen.”

De Ster brengt reclame, geen waarheden. Wie de inhoud te leugenachtig vindt, kan terecht bij de Reclame Code Commissie, ook om te klagen over een eventueel optreden van Kelder.

Perra wil er niets over kwijt en verwijst naar zijn p.r.-bureau Maussen Communications in Amsterdam. Bart Maussen zegt: “Ik weet dat Kelder het behoorlijk benauwd heeft van deze zaak. Antonio kan al diens verklaringen weerleggen straks.”

Jort Kelder denkt daar op zijn weblog anders over. Hij zegt dat zijn “researchteam het huiswerk op orde heeft, en in de afgelopen weken stuitte op verhalen waarmee je, voorzichtig gezegd, liever niet de krant haalt. Laat staan naar de beurs gaat”¦Wie de boekhouding, of wat daar voor door moet gaan, in het woud van zijn beevees doorbladert, ziet heel veel miljoenen heen en weer schieten, maar inkomsten… noppa!”

Ook op een bijdrage van een collega van Kelder op Quotenet staat dat er Kelder geen aanstalten maakt om verder nog iets terug te nemen. Volgens Perra cs. meent Kelder nog 1.500 euro tegoed te hebben van Perra en doet hij pas onderzoek nadat hij de beledigingen heeft geuit.

Perra een fantast? Of Kelder een leugenaar?

 • Reacties

 • Brendol | 15/12/07 om 16:43

  Leuke racties op dit blogg. die frans is wel een heetgekerd mannetje. Hij reageerd erg dom. Van dat ik denk dat die Perra wel een olpichters is. Als je zoveel heb dan ga je toch niet voor druk maken wat ze zeggen. voormijzelf denk ik dat ook die frans een vrind van die Perra zal zijn. Ze zeggen dan ook bij jullie een domme frans.

 • Frans | 15/12/07 om 17:08

  LOL. Brendol, als ik weer de ruis wegstreep hou ik weer niks over. Typisch is dat, das nummer twee. Gaan we nu schelden en op de man spelen nu ik het getroll niet van het juiste antwoord heb voorzien? En dat terwijl jij ook niks aan de discussie hebt bijgedragen? Ik zou zeggen: domme heetgekerde (?) brendol. Maak je toch niet zo druk jongen. Ga je huiswerk maken en leren een mening te formuleren. Zo’n transparante poging tot zuigen terwijl je totaal niks te zeggen heb, is wel erg zielig hoor. En dat je in zo’n primaire reactie nota bene de andere partij heetgekerd (?) noemt is weer grappig. En dom. Jij bent er zeker eentje die hysterisch kan krijzen dat je niet hysterisch bent? Lees nou eens terug wat je in je woede hebt ingetypt.

  Misschien dat de “verschillende” heren en de redactie een spelletje met mij willen spelen? Het heet “Zoek de rat”.
  De redactie heeft de IP nummers van mij en de heren in de logs, met uw goedvinden kunnen ze dat hier invullen en de resultaten plaatsen: http://www.ipandroid.com/mediumllmap.php?newip=

  Is ongeveer op wijkbasis (bijvoorbeeld je ADSL centrale). Mijn toestemming heb je alvast. Durven jullie ook? Ik ben benieuwd.

 • lotor | 19/12/07 om 06:05

  Frans, of je bent zwaar een gefrustreerde patií«nt uit Bloemendaal of je bent een van de Perra brothers. Zelf gok ik op de combinatie. Als je weer stemmen in je hoofd hoort, neem dan even een prozacje. Dat helpt beter tegen een depressie.

 • lotor | 25/12/07 om 20:07

  Wakker worden Frans, je hebt toch niet teveel prozacjes genomen? Als je de onderstaande pagina aanklikt dan kun je zelf lezen dat Perra een grote laaienlichter is.
  http://www.jortkelder.nl/PleidooiKeldervsPerra.pdf

 • Frans | 03/01/08 om 22:32

  Zeg nou eens wie je bent muts ipv de proberen de aandacht weg te leiden naar degene die ziet dat je de boel probeert te belazeren als zogenaamd willekeurige bezoeker. Erg brutaal. Misschien dat je je poen verloren hebt vanwege het motto “soort zoekt soort” ? En voor je mij weer gaat aanvallen..wie ben je nu? Ikzelf ben de persvoorlichter van Perra die heel slim preventief alvast anarachistische reacties hier neerkwakte om een presense op te bouwen voor het geval Jort en z’n vrienden zouden langskomen. Ik kom er eerlijk voor uit. Je zult begrijpen dat ik voor deze zeer professionele pr dienst een superrekening van gbelijke orde bij Perra heb gedeponeerd.

 • Johan De Broyer | 24/05/08 om 21:13

  Willi Weber, Michael Schumacher’s long time agent, is hoping to add to his huge personal fortune with a new invention.

  According to the German newspaper Bild, the 66-year-old – who famously took 20 percent of Schumacher’s huge Formula One earnings – is seeking a patent for a soft-drink can design that can be re-sealed once it has been opened.

  “I am convinced that in ten years everybody will be using it,” he said, adding that he wants to ‘conquer’ the market that involves the sale of 250 billion cans every year.

  “With this I can make more money than I did with Schumacher in 15 years of Formula One,” he boasted.

  Source: GMM
  © CAPSIS International

  Het is niet de eerste keer dat Willi Weber schuldig is aan oplichting en van het stelen van iemand anders zijn uitvinding.

  Manager Schumacher voor de rechter:

  http://www.quotenet.nl/biz/manager_schumac.php

  quote:

  Umm, a resealable drinks can has already been invented and patented by Dutchman Antonio Perra. His invention has been bought by such companies as Coca Cola and Perra is said to earn 250 million euros in royalties. If “moneybags” Weber tries to steal this patent, he is going to need every million he squeezed out of Schumacher to pay his court bills and compensation…….

  This idea ain’t new. A quick google took me to these pages.
  Johan De Broyer got the patent.

  http://www.advercan.com/sodaseal/
  http://www.davisadvertisinginc.com/sodaseal/

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen