Met Elvis en Bram Zeegers in de bezemwagen 

Steve Fossett is een beetje dood

Alleen voor zijn erfenis is de avonturier overleden, vindt partner.


Gelezen: Slate

Peggy Fossett wil haar man dood laten verklaren. Dit werd maandag bekend in Chicago, Illinois. Op 3 september 2007 verdween Steve Fossett met zijn vliegtuig boven de woestijn van Nevada. Intensieve zoektochten, onder meer met behulp van Google Earth beelden, leverden niets op. Wel acht andere wrakken van toestellen.

Peggy en haar gezin willen beschikken over de meer dan 10 miljoen dollar plus het vele onroerend goed. Dat is de erfenis. Ze wil hem dood laten verklaren.

Normaliter moet er een bewijs zijn. Bijvoorbeeld een levenloos lichaam of restanten daarvan. Het hooggerechtshof van de staat Illinois heeft echter een alternatief voorhanden: dood verklaren kan ook na zeven jaar vermissing. Voor erfenissen, maar ook voor uitkering van levensverzekeringen en pensioen.

Dan moet je vaststellen dat het waarschijnlijker is dat persoon dood is dan dat hij leeft. Maar er is een soepeler wet in Illinois, vastgesteld in 1975. Die vereist geen zeven jaar wachten.

Je kunt je daarop beroepen voor de erfenis. Dit vereist een verklaring. Daarin moest staan hoe definitief de vermissing is. Het moet ook openbaar worden. Zodat de persoon in kwestie nog kan reageren. Mocht hij niet dood willen zijn.

Als het lukt wordt Fossett dood verklaard voor de erfenis. En verder niet. Hij mag dan doorleven, gedeeltelijk. Met Elvis. En met Bram Zeegers.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen