Rechters en media met nieuwe term zonder uitleg 

Liegen voor ‘poepvideo’, maar wat is dat?

De dader uitte zijn ‘polymorf perverse seksualiteit’ als een ‘theatrale persoonlijkheid’.


Vonnis over een nepfotograaf

Sommige dingen wil je niet weten. Ook niet over aan fantast c.q. leugenaar: “”¦schizotypische en borderline persoonlijkheidsstoornis, met trekken van de theatrale persoonlijkheid. Daarnaast is sprake van een perverse seksualiteit, te weten parafilie NAO (coprofilie: poepseks) en pedofilie. Ook zijn er aanwijzingen voor ADHD.

Verdachte heeft vanuit de combinatie gedachtevlucht, perverse fantasie en polymorf perverse seksualiteit gekoppeld aan zijn persoonlijkheids-stoornissen, een fantasiewereld ontwikkeld, waarin hij het contact met de realiteit heeft verloren.”

Kortom, met zulke ernstige stoornissen van de geestvermogens wordt verdachte beschouwd als verminderd toerekeningsvatbaar. En moet dat openbaar worden? Of stilletjes opsluiten?

In de berichten ging het om ‘een 50-jarige man uit Amersfoort’ die vijf maanden zitten en plus vijf maanden voorwaardelijk kreeg opgelegd. Hij verspreidde folders waarin hij meisjes van 9 tot 13 vroeg voor foto- en videoreportages.

Hij deed zich daarbij voor als een student fotografie. Hij wilde de kinderen eerst ‘gewoon’ fotograferen, dan naakt om uiteindelijk tot een ‘poepvideo’ te komen.

Zo’n fraai einddoel rechtvaardigt een leugentje, of niet? We lezen ook nergens dat de man er netjes voor wilde betalen, te weten het bedrag van 20 euro. En het draaiboek voor de films lag keurig klaar. Hij beantwoordde geí¯nteresseerden vriendelijke per e-mail, onder de naam ‘Lizzie’. Tot zover de morbide details.

Nu weet bij Leugens.nl niemand wat een ‘poepvideo’ is, we zijn nogal onwetend op dit terrein. Van Dale kent het niet. Je kunt zoeken bij Google. Er zijn slechts 12 resultaten. Waarvan er zeven het bericht over de veroordeling van deze man betreffen. Google suggereert nog dat we ‘popvideo’ bedoelen. Daarvoor heeft ze 41.800 resultaten in de kast staan.

Kortom, of de verdachte heeft een nieuwe term de Nederlandse rechtspraak weten binnen te smokkelen. Of de rechters zijn kenners van het genre die weten dat je bij ‘Kuthut.nl’ (laatste resultaat bij Google) voor het genoemde videogenot terecht kunt.

Uit één van de resultaten blijkt dat de verminderd toerekeningsvatbare Amersfoorter de leeftijdsgroep raak had ingeschat: Dat toont een filmpje uit het zoekresultaat van Google op ‘poepvideo’, van Nederlandse makelij.

Media namen het persbericht over de liegende liefhebber van de ‘poepvideo’ klakkeloos over. En laat de lezer in raadselen achter”¦

 • Reacties

 • JustineP | 24/11/07 om 23:18

  Och man, wat ben jij nog lekker naí¯ef!

  Er circuleert op dit moment onder tieners een extreem geval van poepseks-filmpje. Ik raad je aan niet te kijken, maar wie het niet laten kan, zoekt via YouTube eerst naar two girls one cup en kijkt een of twee \’reaction videos\’.

  Deze bijv.: http://www.youtube.com/watch?v=pDmpHe4TZfw

  De video\’s die je dan vindt van mensen die naar de beelden kijken, zeggen al genoeg…

  Gross…

  Je zou willen dat het onmogelijk gemaakt kan worden dat tieners dit zien. Alleen al omdat ik denk dat het hun hoofd vergiftigt met beelden die er niet snel meer uit te krijgen zijn. En dat terwijl voor hun de seksuele relatie vaak nog moet beginnen…

  Ik ben dan niet meer zo naí¯ef, maar wel ouderwets…

 • Chipolata | 01/12/07 om 14:03

  @ JustineP:

  ook ik ben die 2 girls 1 cup video tegengekomen en ik moet het met je eens zijn: kinderen en jongeren hebben via Internet toegang tot schokkende beelden, maar ja, wat kunnen wij eraan doen?
  Ze zijn steeds jonger veel handiger dan wij in het verkennen van de mogelijkheden van Internet… en zelfs al zoek je niet gericht naar heftige beelden, via via kun je toch daar terechtkomen waar je niet naartoe wilde
  Het Internet maakt heel veel aanschouwelijk… te veel…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen