Censuur treft Atheisten.Hyve.nl na actie Jezus-fans 

Samen lekker een Hyve niet-ok’en

Gristenen hakken de ongelovige Thomassen in de pan.


Psalmen 89; 24: “Maar Ik zal zijn wederpartijders verpletteren voor zijn aangezicht, en die hem haten, zal Ik plagen.”

Of vooruit, nog een voor degenen die de Koran willen verbieden: Psalmen 3: 8: “Sta op, heere, verlos mij, mijn God; want Gij hebt al mijn vijanden op het kinnebakken geslagen; de tanden der goddelozen hebt Gij verbroken.

Kortom, inspiratie genoeg om den vijand tegemoet te treden met geheven wapenen. En zo geschiedde door de Jezus-fan.hyves.nl. In hun vaandel: “Heb jij Jezus Christus aangenomen als je verlosser? Erken jij dat je zondig bent en alleen door Jezus Christus heilig kunt worden? Dan is deze Hyve voor jou!”

En zo ontdekten de fans van de verlosser een vreselijke hyve. Ten strijde, oordeelde de Jezus-fan:

“Beste mensen, Willen jullie mij helpen met het verwijderen van een anti-chisten hyve? Check dit > http://atheistenhyve.hyves.nl , te gek voor woorden gewoon. Klik ff allemaal op de “niet oke” knop. Dankje”

Geslaagde actie? Nee, zegt de een, want de naam was fout. Het gaat om Atheisten.hyve.nl. Die heeft niets gemerkt. Lukte wel, zeiden de christenbroeders en -zusters.

Dus gevraagd aan Raymond Spanjar, chef van Hyves: hoe zit het precies? Hij zegt: “Ze bedoelen inderdaad waarschijnlijk de Atheisten.hyves.nl. Deze heeft op niet-ok gestaan. Dat gebeurt automatisch preventief na X aantal niet-ok meldingen. Vervolgens heeft iemand van ons ernaar gekeken en de hyve weer op ok gezet.”

Hyves, zegt Spanjar, verwijdert automatisch dagelijks zo’n ‘half dozijn hyves of profielen’. Die halen de drempel met een aantal ‘niet-ok’ meldingen.

“In gemiddeld 40 procent van de gevallen is de melding terecht”, zegt Spanjar. En hij heeft, uit de losse pols, ook de vervolgacties: “Zo’n 60 procent definitieve verwijderingen, 40 procent weer online, waarvan een kwart na een waarschuwing.

Dat automatisch niet-ok’en van Hyves moet verbeteren, vindt ook Spanjar: “We zijn bezig om het systeem te verfijnen zodat ook melding moet worden gemaakt waarom iemand vindt dat iets niet ok is, en met standaard categorieí«n zoals spam en pesten.”

Tot zolang is er protest van Geencensuur.hyves.nl: “Deze Hyve richt zich tegen het systeem waarbij Hyvers om hen moverende redenen op de z.g. “Dit is niet OK” knop kunnen drukken. Van die knop wordt gebruik gemaakt om onwelgevallige afbeeldingen, filmpjes, artikelen, blogs en hele Hyves te brandmerken en uiteindelijk de verwijdering te bewerkstelligen.”

Overigens, op Christenen.hyves.nl is een peiling opgenomen over atheí¯sten: een kwart wil (harde) actie tegen atheí¯sten, nog een kwart hen negeren en de helft ziet kansen om hen te bekeren.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen