Vragen planten in verkiezingsstrijd komt weer op 

Inkoppertjes voorzetten

Mag ik vragen, mevrouw Clinton, wat gaat u doen aan de opwarming van de aarde?


Gezien: CNN, ABC News

Verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten, een walhalla voor de spin doctor. Immers, het volk wil gemanipuleerd worden. De waarheid is maar ballast. Zoete sprookjes wil het vernemen.

En de staf van Hillary Clinton weet daar raad mee. De voorverkiezingen brengen kiezers in direct contact met de kandidaten. Dat is belangrijk. Althans, als het de goede zaak dient.

De spin doctors van Clinton vroegen personen om bepaalde vragen te stellen tijdens de tournee voor de voorverkiezingen. Ze had daar dan een pasklaar antwoord op.

Eerst was het de beurt een de student Muriel Gallo-Chasanoff die werd benaderd om een vraag te stellen. Ze wilde vragen: “Wat is uw energiebeleid in vergelijking tot dat van andere kandidaten?”

Maar ze moest vragen: “Als jongere maak ik me zorgen over de lange termijn-effecten van mondiale opwarming. Hoe gaat u die bestrijden?” Ze stemde daarmee in, stelde de vraag, maar kreeg daarna spijt.

Vervolgens kreeg ze te maken met de staf van Clinton die probeerde te voorkomen dat ze de zure waarheid naar buiten zou brengen. Die uitte ze eerst in een universiteitsblad.

Een tweede persoon bracht Clinton en haar staf op dezelfde manier in verlegenheid. Ene Geoffrey Mitchell kreeg het verzoek een vraag te stellen over het bestrijden van president Bush in de kwestie-Irak. Tijdens de bewuste bijeenkomst schoot er echter geen tijd meer over om vragen te stellen.

Stond mijnheer Clinton al als leugenaar te boek, het beeld van de betrouwbaarheid van mevrouw Clinton wordt er niet beter op.

 • Reacties

 • John | 08/02/08 om 21:22

  Dit is maar een klein leugentje.
  Door de wereldwijde propagandamachine wordt Ron Paul niet genoemd.
  Hij is de enige presidentscandidaat die veranderingen ten goede van plan is, en niet alleen schreeuwt van “we want change!” of
  “The war in Iraq could last 100 years.”
  Geen één letter heb ik over hem gelezen in de Nederlandse kranten.

  Bij de comentaren van de stemwijzer van ‘DAG’ (geloof ik) stond “Ik zou op Obama stemmen, want dat adviseerde de stemwijzer.”
  Och och och, wat een stelletje domme schapen.
  Niet in staat zelf te denken.
  Plaats een stemwijzer op internet die altijd in jou voordeel advies geeft, en je partij zit op rozen, want men kan in Nederland niet zelf nadenken.
  Wie het met wie doet bij ONM, of een ander dom televiesieprogramma, is belangrijker dan de toekomst van de wereld.

  Op dit moment worden Amerikaanse soldaten getraind om tegen het Amerikaanse volk te vechten.

  Je hoort wel eens op de radio of TV over de ‘rebellen’ en het ‘regeringsleger’.
  Dat is het volk dat vecht voor zijn eigen vrijheid, tegen het eigen landsleger.
  Dan moet er iets goed fout zitten.
  Zover komt het in Nederland niet.
  Want ze weten precies wat je doet.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen