Eis schadevergoeding van 1 miljoen euro 

Nina Brink daagt Quote

Verhaal over sm-seks gelogen, zegt zakenvrouw.


Gelezen: Telegraaf

In 2005 publiceerde Quote
een artikel over Nina Brink. De inhoud betrof een affaire uit de tijd van internetbedrijf World Online.

Het ging om mededirecteur Mickey Schulhof. Hij moest gaan wegens betaling van bordeelbezoek bij Yab Yum met een creditcard van World Online in december 1998. Schulhof was daartoe uitgelokt door een collega van Brink. Dat was een bekend verhaal.

Quote voegde daar aan toe dat Brink een relatie had met Schulhof. Ze deden, schreef het blad, aan sadomasochisme (sm). Dat deed ze, zei Quote, bijvoorbeeld door vastbinden met zijden Hermí¨ssjaaltjes.

Nina Brink deed eerst aangifte bij het Openbaar Ministerie tegen uitgever Quote Publishing, hoofdredacteur Jort Kelder en Eric Smit, schrijver van het artikel. De Amsterdamse Hoofdofficier van Justitie Leo de Wit besloot de aangifte van Brink af te wijzen. Quote opgelucht.

Vervolgens begon Nina Brink een Belgische procedure tegen Quote-uitgever Luc van Os. Ze beroept zich op wettelijk ‘recht van antwoord’ dat ze als inwoner van Belgií« heeft vanuit oude Belgische wetgeving bij publicaties over een persoon. Quote zegde toe haar antwoord te plaatsen, maar alleen op internet. Inmiddels komt die publicatie uit bij een dode link.

Nu is er een nieuwe poging, een rechtszaak. Met als eis een schadevergoeding van 1 miljoen euro. En rectificatie, uiteraard, van gewraakte passages. Met sm voorop.

Op de achtergrond speelt waarschijnlijk een boek dat Eric Smit schrijft over Nina Brink. Daarin zal de beschuldiging terugkeren, tenzij Quote wordt gedwongen om die recht te zetten.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen