Grote roerganger verlaat omroep Llink 

Ik deed het geweldig

Anna Visser vertrekt onder een regen van complimenten. Van zichzelf.

Talpa ging ten onder. Maar Llink bleef. Het ideí«le geluid vond een eigen plek bij de publieke omroep, dankzij 50.000 leden. In september 2005 begonnen de uitzendingen met twee uur televisie en 9 uur radio per week. In 2009 kijkt Den Haag hoe Llink het deed. En neemt een besluit over de periode 2010-2015. Dan moeten er 150.000 leden zijn.

De omroep is pragmatisch, net als de directeur, Anna Visser. Ik ben parttime vegetarisch. Hoe moet men zich dat voorstellen: een vegetarisch ontbijt met yoghurt en des avonds een lekker biefstukje?

Llink kwam er na een fusie tussen de initiatieven De Nieuwe Omroep en de dierenvrienden van Nutopia. Die kregen al snel ruzie. De voorzitter van de Raad van Toezicht, Niko Koffeman (van Nutopia) dwong directrice Anna Visser op te stappen. Ze zou het productiebedrijf van haar vader, Neontv, een serie baantjes en veel geld toeschuiven. ‘Ouderwets nepotisme’. Maar Koffeman ging, Visser kwam terug. Ze won de rechtszaak.

Nu kondigt Anna Visser haar vertrek aan. Ze beloont zichzelf bij haar afscheid met een fraaie veer die lekker ingestoken is:

“Van internetpionier zijn we uitgegroeid tot een volwassen omroep met een ijzersterke programmering. Met een eigen geluid en een eigen gezicht. Daar ben ik trots op!”¦

LLiNK heeft zich de afgelopen jaren moeten bewijzen. Het geitenwollensokken-imago dat eerst hardnekkig aan LLiNK kleefde is inmiddels vervangen door een toonaangevende rol als trendsetter nu thema’s als natuur en milieu, klimaat, duurzaamheid en eerlijke handel tot gemeengoed zijn geworden in medialand.

Thema’s die LLiNK aan de kaak stelde en nog steeds stelt, hebben we met zijn allen op de agenda gezet. Daar ben ik trots op! Aan LLiNK de taak om deze onderwerpen te blijven uitlichten, zodat de discussie blijft bestaan, ook wanneer de huidige hype mocht overwaaien.”

Bij het vergeven van de Nobelprijs voor de Vrede aan IPCC en Al Gore is Anna Visser over het hoofd gezien.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen