Leugensjournaal 5: 

Politici melden zich

Ze wisten Leugens.nl nog op afstand te houden, de Nederlandse politici. Niet voor lang.


De leugensweek begon goed met een heerlijk geheugenverlies van René van der Linden. Het was al weer 23 jaar geleden dat hij struikelde als staatssecretaris. Ons geheugen moesten we opfrissen. Deze man mag dus niet ontbreken.

Vrijwel tegelijkertijd maakte Wouter Bos zijn entree. Zijn aanval op gemakzucht van de pers met berichtgeving over modern risicokapitaal liep ongelukkig af. Diezelfde pers, NRC Handelsblad, kaatste de bal hard terug.

Bos verliet zich op een slechte bron. Maar op z’n post hoor je kritisch te zijn. Tenslotte een doctorandus. Ook de binnenkomst van minister Ella Vogelaar, goochelaar, is te wijten aan gedoe met bronnen. Het percentage ‘dropouts’ van scholen is hoe dan ook hoog. Amsterdam hield een rapport erover weg van de website.

De vierde politicus die ons verblijdde afgelopen week is Eimert van Middelkoop. De minister van Defensie kaatst ook een bal terug, maar dan van onderzoeksprogramma Argos. Dit Vpro-radioprogramma beweert al jaren dat wij stiekem oorlog voeren. Niet waar, zegt Van Middelkoop, verkeerde conclusies getrokken.

Om uit te halen met de term ‘ufo-journalistiek’. Daar werden we even stil van, zo mooi. Maar Argos is nog niet uitgekaatst.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen