Uitval Nikolay Davydenko met blessure verdacht 

Russisch tennisballetje-balletje

‘M’n voet doet zo’n zeer’, en m’n portemonnee


Gelezen: The Guardian

Sport en liegen gaan goed samen. Sprintster Marion Jones won vijf medailles op de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Volgens haar door hard trainen en de hulp van God. Ze vergat de hulp van anabolen te melden.

De Tour de France is bijna ten onder gegaan aan het liegen over doping, en deze week deze week krijgt dat een fijn vervolg. De Serie A van de Italiaanse voetballiga bleek vergeven van de gokschandalen.

Liegen als de beste schijnt ook de nummer vier van de tenniswereld de Rus Nikolay Davydenko te kunnen. Hij is verdachte in een gokschandaal.

Onderzoekers van de vereniging van professionele tennisspelers (ATP) vertrouwen een wedstrijd niet die Davydenko in augustus 2007 speelde. Dat ging tegen de (toen) nummer 87 van de wereldranglijst, de Argentijn Martin Vassallo

De Rus won de eerste set, verloor de tweede en in de derde set bij 2-1 viel hij uit met een voetblessure. Toen Davydenko opgaf hadden 11 personen waarvan er 9 zeker uit Rusland kwamen in totaal een bedrag van 3,3 miljoen Britse ponden kunnen winnen met gokken op verlies van Davydenko. Dat ging niet door, want online gokclub Betfair verklaarde wedstrijd ongeldig verklaarde.

Al maanden achtervolgt de Russische tennisspeler de verdenking van betrokkenheid. Hij weigert nu zijn telefoongegevens aan de onderzoekers van ATP te overhandigen. Dat weerhoudt de onderzoekers er niet van Davydenko’s broer en zus te ondervragen.

De tenniswereld is in beroering rondom een aantal Russische gokschandalen. De Duitse sterspeler Tommy Haas denkt dat hij in een Davis Cup-wedstrijd in Rusland is vergiftigd. Haas moest met buikgriep opgeven waarna een ‘Rus’ aan Haas’ dubbelspelspeler Alexander Waske vertelde dat de Duitser was vergiftigd.

Een haar- en bloedonderzoek in New York moet uitwijzen of er inderdaad sprake was van een moedwillige vergiftiging. De Tsjech Jan Hernych zegt dat hem in Rusland geld werd aangeboden om twee wedstrijden te verliezen. Dat zou de (eerlijke) Tsjech geweigerd hebben.

  • Reacties

  • renzo | 12/11/07 om 17:07

    en een paar jaar terug was tennisser Kafelnikov zwaar verdacht. en ook in NL ligt het voetbal onder vuur, dat mis ik ook nog.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen