Harde kwalificatie valt zelfs in Rotterdam te hard 

Geen boeventuig

Ombudsman moet blad voor de mond nemen.

Gelezen: Volkskrant

Rotterdam heeft een eigen ombudsman. Dat is Migiel van Kinderen. Hij publiceerde het onderzoeksrapport Baas in Eigen Huis. Dat is een boeiend relaas over de praktijk van de jaarlijks 25.000 Rotterdamse ‘huisbezoeken’ door verschillende gemeentelijke diensten.

Veelvuldig treden de interventieteams ‘het huisrecht, het recht op privacy, het fair trialbeginsel en het fair playbeginsel’ met voeten. Citaat: “Burgers worden willens en wetens overrompeld, centrale hal en bellenbord worden zoveel mogelijk omzeild, er wordt misbaar gemaakt en het legitimeren geschiedt zeer gebrekkig”¦

”¦Alhoewel het formeel wettelijke systeem de burgers allerlei mogelijkheden biedt om een huisbezoek te weigeren, blijkt dat de burgers onder oneigenlijke druk gezet worden om toestemming voor een huisbezoek te geven”¦

Huisbezoeken beperken vaak niet tot de controle van het feit dat aanleiding vormde om het betreffende adres te selecteren en hebben vaak het karakter van een sleepnet/fishing expedition, er worden heimelijke waarnemingen gedaan en de bejegening laat te wensen over.”

Tegen de Volkskrant zei Migiel van Kinderen: “”˜Er zitten schappelijke ambtenaren in de interventieteams, maar ook laagopgeleid boeventuig. En die komen dan ongevraagd in de woonkamers van migranten vertellen wat een goeie Rotterdammer is.”

En toen hij de smaak te pakken kon Van Kinderen het niet laten om de Nazi’s erbij te slepen, met de betiteling “praktijken die we kennen uit de Tweede Wereldoorlog”.

Ambtenaren die de wet overtreden mag Van Kinderen geen ‘boeventuig’ noemen. En hij moet in elk geval de oorlog erbuiten houden. Hij moet zijn woorden terugnemen van de gemeenteraad en van burgemeester Ivo Opstelten. Dat gebeurt vandaag.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen