Droste-effect rond verhaal over mediarechtszaken 

Journalistenblad weigert ineens artikel

Bondsblad schrikt van reputatie schrijver Micha Kat.


Journalist Micha Kat was medewerker voor NRC Handelsblad. Nadat de krant daar een eind aan maakte begon Kat een met permanente aanval als ‘NRC Ombudsman’. Aanvankelijk op de site van Theo van Gogh. De toon was hard, de inhoud een vaak combinatie van opmerkelijke feiten, roddels, meningen en aantijgingen, boven maar ook onder de gordel.

Inmiddels heeft Kat een eigen domein, NRC Ombudman. “Deze website wil het lezersbedrog door NRC Handelsblad permanent monitoren”, zo luidt het doel.

Kat stuurde de redactie van vakblad de Journalist van journalistenbond NVJ een artikel over het toenemend aantal rechtszaken van personen tegen media wegens smaad en laster. Aanvankelijk wilde het blad het artikel publiceren. Maar zag daar te elfder ure vanaf.

De correspondentie met de redactie van de Journalist die Kat publiceert op HetVrijeVolk.com biedt een blik op de gang van zaken.

De redactie vindt het artikel aanvankelijk goed. Wel wil ze dat Kat ook De Raad voor de Journalistiek en de NVJ zelf aan het woord laat. De eis om de Raad te horen laat de redactie vallen, maar Kat moet NVJ-chef Thomas Bruning benaderen. Dat doet Kat, die zich vaak zeer negatief uitte over de bond, met feitelijke vragen per e-mail.

Een dag later ontvangt Kat de volgende mededeling van Jacqueline Wesselius, cheffin van de Journalist dat ‘na rijp beraad‘ ze het verhaal terzijde legt: “Maar het gaat om jouw – en, als we jou plaatsen, ook onze – geloofwaardigheid.
Je verhaal heeft als onderwerp smaad en laster. Dat is wel wat raar als we jouw ‘NRC bashing’ ernaast leggen”¦Ik wist niet – toegegeven, had ik meteen moeten checken – dat jij nog steeds doorgaat met je blogs tegen NRC-mensen. En veel van wat je daar schrijft, kunnen wij niet anders dan smaad en/of laster noemen.”

Kat publiceert zijn artikel online: Smaad en laster: het spel wordt steeds harder gespeeld.

Overigens vertegenwoordigt Kat morgen voor de Raad van de Journalistiek HetVrijVolk.com in een zaak tegen NRC Handelsblad. Het betreft ook smaad waar juist Kat cs. nu NRC Handelsblad van beschuldigen. NRC heeft Kat nooit willen aanpakken. Wel kreeg Kat andere veroordelingen aan de broek.

 • Reacties

 • Het boefje | 08/11/07 om 21:36

  Dat het NRC nooit het merkrecht heeft ingezet om Kat zijn domeinnaam te onteigenen.

 • Micha Kat | 11/11/07 om 20:26

  Je schrijft ‘nadat de krant daar een einde aan maakte’. Het is niet te geloven dat NIEMAND wil aannemen dat IK er een einde aan maakte… steeds weer, nu na bijna zes jaar, blijft ook bij Olsthoorn het verhaal hangen dat ik uit rancune zou handelen. Ik heb er een heel boek over geschreven met tientallen pagina’s bewijs over de werkelijke gang van zaken. Je zou er bijna moedeloos van worden, ware het niet dat NRC zelf keer op keer zijn biedrieglijke inslag prijsgeeft waardoor ze zichzelf uiteindelijk zullen vernietigen. Want dat kan op deze site best worden gezegd: uiteindelijk zal een medium dat drijft op manipulatie en bedrog het loodje leggen.
  Zie
  http://www.nrcombudsman.nl/artikel/787/zware-verdenking-nrc-falsificeert-lezersbrieven.html

 • Tuen | 12/11/07 om 13:12

  grappig, Dhr. Kat kan niet meer zo goed spellen. Ik ben gestopt met lezen bij de 7e zin:

  “top-criminelem als John Mieremet en Willem Holleeder naar hartelust meefeestten.”

  Tsja.

 • voor de poes | 12/11/07 om 16:22

  Eindelijk eens een Kat die met hoofdletters wordt geschreven ,wel een rare kat overigens .

 • el hombre | 06/04/08 om 22:42

  De dag dat Pim Fortuyn vermoord werd plaatste de hoofdredacteur (ben gelukkig zijn naam vergeten) zijn paginagrote tirade tegen PIM.
  Die krant heb ik ongelezen weggegooid en nooit heb ik daarna nog het n.s.b. handelsblad gekocht.

 • herodus | 29/10/09 om 17:37

  Nouuuuuu , als Je Gaat Bekijken dat nrc zélfs Strafrechtelijke Getuigenissen van de paginas bant,Getuigenverklaringen,Kritiek op anti Geert Wilders propaganda,bericht over terrorisme van overheden tegen Ons Volk en Kinderen bant ,í¨lk ongefundeerde en onware beweringen ,laster en leugen Tegen Ons Volk én Tégen Onze Kinderen Wél laat staan,Dát Alle 30 columnisten joods zijn,dat die al Maanden meinedig Alle Info Zo als Hiér Ook Her en Der Beschreven weigeren en bannen ?

  Ik Kan Alleen Maar Concluderen dat het een zoveelste propagandawapen van de joodse belangen is , én Wát die belangen zijn zoals U Hier op Diverse Paginas Kunt Vinden…….Dús een terreurwapen tegen Ons Volk,Onze Vrijheid en tégen Onze Kinderen!

  Gáát U de Ogen Opendoen én Zien Wié U Meestendeels op tv de informatie aanreikt , voor U uitzoekt , en aan U mededeeld , de gehele media alsmede internet wordt ten strengste door joden gecontroleerd , gecensureerd , en zélfs gebruikt om Andersdenkenden op te sporen via Opinie,Blog,en Hyve Sites,en te pogen te vermoorden….Hiér Nú…..hebben ze Me de afgelopen Maanden al vier keer proberen te flikken…….die , die hun smerigste der smerigste oorlogen in Vredestijd tegen Onze Kinderen op de lagere scholen voeren ….Dát heeft nog nooit een Beschaving Zien aankomen of overleefd , omdat dí­t vér buiten í‰lke kwade Verwachting én Bedenking van í‰lk Menselijk Wezen ligt!!!

  Er is Amper , Waar dan ook , een Woord te Plaatsen Dat Ook Eens Vóór het Eigen Volk Spreekt , dát Kunt U Mooi Zien aan Hoé de media….jodenmedia….Geert Wilders belasterd , belaagd en doodzwijgt …Máár dát doen ze Het Hele Volk …tot moord aan toe ,1200 Mensen per Jaar (alleen Holland) verdwijnen extreem Spoorloos !!!

  Ze zijn de zwaarste der zwaarste criminelen in de rechtstaat en politiek , alleen al vanwege de “culturele eisen van hun terreursekte” die vanwege loyaliteits en waarderingseisen aan élk lid van dát volk zéér zware criminele daden eist….waarbij een dutroux totaal verbleekt!

  Zo behaalt een jood , man en vrouw een positie , gegeven door joden in Onze Maatschappij , rechter,ambtenaar,politiek,kader,burgemeester,president,minister etc!!!

  Dát Betekent …í‰lke jood op tv is over Onze Kinderen heen geweest!!!
  íˆlke jood in de politiek,staat,wetgeving , Ook de vrouwen , is over Onze Kinderen heen geweest , tot een mariette hamer aan toe!!!

  íˆn bedrijven deze posities enkel,en alleen ,en uitsluitend voor de eigen sekte , ten koste van Ons Alles , í“ók Onze Kinderen!!!

  íˆn de Verdenking dat nrc Gevens vervalst Geloof Ik Zooo,als Ik al Moet Beleven dat Mijn Opinie ook zo maar onder andere Artikelen wordt geplaatst , verdraaid om anti racisme en antisemismebestrijders en overheden uit te lokken Mij aan te vallen , Dát Ik Moet Vinden dat Mijn Opinies ,alsmede van Anderen worden verzameld op andere webs hartenziel.nl , voor “ander?” gebruik ?

  Dát als Ik van Art1,Art140,Racisme,Laster en Disciminatie Gewag Maak , van antisemitisme (onrecht wegens Ras en Geloof ,dáár Kan í‰lk Volk,íˆlk Ras Gebruik van Maken ) én Dát snel verdraaid wordt Buiten Mijn Weten en juist deze instanties tégen Mij , Die dáár juist Zélf over Klaagde gebruikt…blog.nl met zn joodse blogheren…tja Dán zijn er zéér veel blogs,Hyves,webs en kranten die inderdaad aan terreur doen , voor de joden zaak…die bestaat uit leven van terreur aan Ons plegen en í‰lke Stem Die dáár Wat van Zegt uit te roeien , én daar valt Beschrevene Ook onder !!!

  Vandáár Ook dat er zooo veeeel tegen Geert Wilders en de PVV gezegd wordt en nauwelijks Iets Vóór…Dát is niet omdat er Weinig Vóór Zouden zijn , dát is omdat die joden Ons Volk saboteren!!!

  Dáár organiseert de joodse terreur ,van uit overheden en diensten zelfs “anti?”rascisme en islamitische vrinden anti Ons Volk groepen voor die Wereldwijd í‰lke Stem van het Eigen Volk in elkaar slaan met volle medewerking van een stel sufgeneukte idioten van het Eigen Volk…Zooo ver is het !!!

  Job cohen heeft zélfs zn hoofdinpecteur drie maal verkracht om Hem te laten doen wat die cohen zélf wilde,en nu geeft dát zelfde varken Hém de schuld voor de uitspraken , én zo doen die joden met de Kinderen op de lagere scholen ook , samen met hun semietenvrinden van duizenden jaren!

  Vergis U niet in Kinder verkrachting , Dát Heeft de Geschiedenis gemaakt en geschreven , Veel Gevolgen zijn Beschreven , Maar U Herkent Dát niet dat dit het gedrag van verkrachte Kinderen is , in jodenhand !

  íˆn Gegevens verdraaien ???? alles over de tweede wereldoorlog wordt al 70 jaar verdraaid en is de Westerse Wereld dáár vóór met leugens de Oorlog ingetrokken voor joden belang!!!

  En Kat is wel Goed Bezig , Maar Wél met Onderwerpen waardoor alle boven Gegeven manipulatiemachines van de jood gaan draaien en Hij in de Hoek van een PVV of een Duits Volk komt,óf Een Stem van het Eigen Volk , Laat Staan Dat de Kinderen Nog Durfen Spreken !!!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen