Onrechtmatige inhoud en gebruik documenten 

De Roy van Zuydewijn ziet grote hoeveelheid leugens

Onderzoeker Ton Biesemaat, op de korrel genomen, beschuldigt op zijn beurt De Roy van voortgaand liegen.


Gezien: Shownieuws van SBS6, 6 november 2007

Het gaat om het boek Bernhard Gate, ‘Of hoe de Prins der Nederlanden zijn verleden schoonpoetste’. Dat is geschreven door Ton Biesemaat, ook redacteur van Leugens.nl. Binnenkort moet van hem en Karel Hille ook een boek over De Roy van Zuydewijn zelf verschijnen.

Edwin de Roy van Zuydewijn laat via zijn advocaat Mark Meijer van Meijer Advocatuur in Amsterdam weten dat hij de inhoud van beide boeken ‘onrechtmatig’ acht. Details noemt hij niet. “Ook vanwege de inhoud acht clií«nt beide publicaties onrechtmatig. Dit vanwege de grote hoeveelheid onwaarheden en aantoonbare leugens aangaande clií«nte [SIC] en zijn familie.”

De brief legt meer nadruk op, volgens De Roy van Zuydewijn, gebruik van documenten die niet Biesemaat toebehoren maar De Roy van Zuydewijn. Ze zouden zonder diens toestemming uit het persoonlijk archief zijn genomen en gebruikt.

Details noemt de advocaat niet. Hij eist van Biesemaat dat deze binnen zeven dagen alle documenten die in ‘het boek’ zijn gebruikt op een rij zet. Met toegevoegd de wijze waarop die zijn verkregen en sedert wanneer die in bezit zijn.

Biesemaat moet dus zelf het bewijs aanleveren voor een eventuele zaak tegen hem. Komt er geen ‘deugdelijke verklaring’ van het gebruik van documenten dan kondigt De Roy van Zuydewijn ‘rechtsmaatregelen‘ aan.

Uitgeverij Elmar zegt in een persbericht dat Biesemaat geen documenten van ‘de mythomaan De Roy’ heeft gebruikt. Ook beweert de uitgever: “In het boek komt ook ter sprake de duistere bankiersaffaire Teixeira de Mattos. In die affaire waren betrokken kringen rondom Prins Bernhard. Echter een hoofdrolspeler in dat bankschandaal was ook mr Leo de Roy van Zuydewijn, de vader van Edwin. Die in het boek beschreven omstreden rol van zijn vader is Edwin de Roy van Zuydewijn in het verkeerde keelgat geschoten. In ‘Bernhardgate’ wordt Edwin de Roy van Zuydewijn als een fantast ontmaskerd”¦”

Die laatste beschuldiging blijft Biesemaat hanteren, onder meer wijzend op een interview voor Het Gesprek afgelopen week, van Theodor Holman met De Roy. Biesemaat werkte enige tijd samen met De Roy van Zuydewijn. Maar de heren raakten gebrouilleerd. Ze beschuldigen elkaar van diefstal c.q. wederrechtelijk gebruik van archiefmateriaal.

Tussen De Roy en diens ex-zaakwaarnemer Roctus loopt nog een rechtszaak. Die gaat onder meer over Roctus als bron voor het boek van Biesemaat en Hille.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen