Britse voorspelling als de wiedeweerga weerlegd 

Daar komt de superstorm

Die al moet gaan liggen vóór de paniek goed en wel gedoofd is.


Piers Corbyn is een gerenommeerd weersvoorpeller. Hij baseert zich op zonnestraling, en verkoopt zijn voorspellingen op Piers Corbyn Weather Action.

SBS6-weerman Piet Paulusma vertaalde zijn voorspelling voor november 2007 voor Nederland: “Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703. Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht.

De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht! De kans dat deze storm over Nederland trekt wordt ook op 80 procent geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado’s niet uitgesloten.”

Cees Molenaars van het KNMI zegt tegen Elsevier dat het onmogelijk is verder dan tien dagen vooruit te kijken met weersvoorspellingen.

Komend weekend weten we al hoe betrouwbaar Corbyn is. Hij verwacht tussen 8 en 13 november een voorproefje met windstoten van 145 tot 175 km/uur. In beide gevallen is er volgens hem een kans van 80 procent dat het stormgeweld Nederland aandoet. (Vandaag waait het al hard.)

In Elsevier van september 2007 stond een artikel over Piers Corbyn. Zijn basis vormen zonneactiviteit, dat wil zeggen de zonnevlekken en: “Twee cycli, die allebei met de magnetische activiteit van de zon te maken hebben. De zon heeft een nog niet helemaal doorgronde 22-jarige schommeling. Om de elf jaar wisselen de magnetische noordpool en zuidpool stuivertje: na 22 jaar is de noordpool weer gewoon de noordpool geworden.”

De komende winter zal lijken op die van 22 jaar (2 maal l1 jaar) geleden: die van 1986. Toen was er een Elfstedentocht. Die kan nu weer komen. Interviewer Simon Rozendaal is zelf scepticus ten aanzien van Al Gore, en gelooft dat niet de menselijke activiteit de aarde warmer maakt. Als hij Corbyn en andere sceptici gelijk hebben, zal de opwarming de komende jaren afnemen. Zo niet, dan is de kans groter dat menselijke activiteit de oorzaak is.

Weerkundige Cees van Zwieten maakt de kachel aan met de methode van Corbyn. Dat deden velen eerder. Het succespercentage van Corbyn zou 70 procent bedragen. Maar hij heeft nog veel serieuze klanten.

 • Reacties

 • Kiwi | 07/11/07 om 12:45

  “Cees Molenaars van het KNMI zegt tegen Elsevier dat het onmogelijk is verder dan tien dagen vooruit te kijken met weersvoorspellingen.”

  Maar meneer Molenaars, hoe weet u dan zo zeker dat het klimaat in het jaar 2100 3,27 graden warmer is dan nu? Want het KNMI staat toch echt bekend als groot ondersteuner van de globale klimaatwarming-hoax.

 • Agaril | 07/11/07 om 23:12

  Beste Kiwi,

  Er is een verschil tussen “weer” en “klimaat”.
  Klimaat gaat over een langere periode, en veranderd daarom ook niet met de dag, het weer wel.
  Denk voortaan even na voordat je het KNMI basht…

 • zef | 18/11/07 om 22:28

  Zal wel storm komen maar zal geen dramatische worden, de media maakt altijd van een muis een oifant. Het KNMI heeft ook vaak misvoorspellingen gedaan dus daar kun je ook niet 100% van opaan, dus bekijk gewoon zelf het weer per dag en dan leer je en weet je een stuk meer (en met zekerheid).

 • abi | 19/11/07 om 17:30

  is het een orkaan ? ik ga op vakantie op de dag dat het super storm begint ik ga naar engeland om ongeveer 6uur in de middag word de vlieg rijs gecancelt ? en we worden tog niet geraakt door de super storm op de vlieg tuig dat het dan neer stort ik wil nu egt niet gaan naar engeland zo lang ik dit heb gelezen en ik wil ook niet dat er onderstromingen komen dan ben ik helemaal van streek ….

 • joreiki | 24/11/07 om 09:52

  Ach het zal wel meevallen.Maar maak voor de zekerheid je zolder maar klaar.Of vertrek die dag met veel eten drinken en campingspullen naar duitsland. Of maak je auto gereed, en luister naar de radio. Sommige superstormmen kunnen ze niet van te voren voorspellen. bv die van 1990 in febr.
  Toen hoorde je de waarschuwing ook net voor de storm begon. Dus……..een gewaarschuwd mens telt voor twee
  als de dijken breken. Geen stroom water ect dus ook geen geld bij de bank. wees slim haal water in voorraad en eten
  dekens medicijnen en geld (maandverband voor dames)
  en geld

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen